A fost aprobată lista centrelor de Bacalaureat pentru sesiunea 2019

În acest an, absolvenții treptei liceale vor susține examenele de bacalaureat în 92 de centre. Lista acestora a fost aprobată astăzi de Comisia Națională de Examene, informează MOLDPRES.

62 de centre de bacalaureat din totalul celor 92 vor fi create în raioane și 30 în municipiul Chișinău. Toate centrele din capitală vor fi create în licee teoretice.

De asemenea, Comisia Națională de Examene a decis instituirea a două centre republicane de evaluare a lucrărilor de bacalaureat. Acestea vor fi dotate cu camere de monitorizare video în toate cabinetele, precum și în holuri. În plus, cele două centre au condiții de păstrare a lucrărilor de examen, a baremelor de corectare, a altor materiale indispensabile procesului de evaluare a lucrărilor, inclusiv condiții tehnice și comunicaționale de activitate a echipei care va stoca scorurile acumulate de către fiecare candidat la fiecare disciplină de examen și va scana testele de examen.

La ședința Comisiei Naționale de Examene, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc a subliniat importanța cooperării între autoritatea publică centrală, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare și organele locale de specialitate din domeniul învățământului, astfel încât desfășurarea sesiunii 2019 a examenelor de BAC să fie transparentă. 

Potrivit Ministerului Educației, în sesiunea 2019 a examenelor de bacalaureat au fost înregistrați 17 442 de candidați, dintre care 2 405 sunt candidați restanțieri din sesiunile anterioare.