PDM a invitat partidele parlamentare la dialog

PDM invită partidele parlamentare la dialog pentru soluționarea crizei politice şi a blocajului juridic. Declaraţia a fost făcută luni, 10 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă de vicepreşedintele PDM Andrian Candu, comunică  MOLDPRES.

Decizia de a chema partidele la dialog a fost luată de democraţi după discuţiile cu ambasadorii UE despre criza din R. Moldova.

“Luând în considerare prevederile legale şi deciziile Curţii Constituţionale, la ora actuală suntem în blocaj juridic. Pe de o parte Curtea spune că parlamentul e dizolvat, sunt numite şi alegerile anticipate în septembrie, pe de altă parte vedem deputaţi, ce insistă pe anumite acţiuni”, a spus Candu.

El a punctat că în urma discuţiilor cu ambasadorii s-a constatat că soluţii juridice  pentru depăşirea situaţiei create sunt puţine sau deloc. “Ne plac aceste decizii sau nu, dar singura autoritate în ţara noastră este Curtea Constituţională, pe parcursul istoriei noi am avut multe decizii ale Curţii, unele au fost contestate de politicieni sau societate. Au fost multe reacţii din exterior, în majoritatea declaraţiilor se regăseşte o frază: respectarea legii şi a statului de drept. Atunci noi trebuie să o respectăm, legea, Constituţia şi deciziile Curţii”, a adăugat Candu.

Vicepreşedintele democraţilor a specificat că echipa PDM care va merge la dialogul cu partidele politice va fi condusă de Vladimir Cebotari.