Congresul PDM a fost amânat pentru 7 septembrie

Congresul extraordinar al Partidului Democrat din Moldova a fost amânat pentru data de 7 septembrie. O decizie în acest sens a fost luată sâmbătă, 20 iulie, la Consiliul politic naţional al formaţiunii, transmite MOLDPRES.

În urma conferințelor desfăşurate de organizațiile teritoriale ale PDM, s-a ajuns la concluzia că „Partidul Democrat are nevoie de o reorganizare, o modernizare mai profundă, care trebuie pregătite minuțios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioadă mai mare de timp”.

Totodată, s-a discutat despre necesitatea de a atrage personalități, specialiști din diferite domenii, care vor împărtăși valorile și viziunea democraților de dezvoltare a Republicii Moldova, astfel încât cetățeanul să fie în centrul grijilor politicienilor din Partidul Democrat. “PDM are nevoie de o reformă profundă, de un proces de curățare, dar și de întărire atât în teritoriu, cât și la nivel central”, a subliniat președintele în exercițiu al formațiunii, Pavel Filip.

Membrii Consiliului au decis amânarea convocării congresului pentru data de 7 septembrie și au mandatat Biroul permanent pentru a crea un grup de lucru care să pregătească proiectul de modernizare a Partidului Democrat. Inițial congresul a fost convocat pentru data de 27 iulie.

O altă împuternicire pe care a primit-o Biroul Permanent ține de lansarea pregătirilor PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral. În acest sens s-a vorbit și despre consolidarea echipelor locale ale PDM și identificarea potențialilor candidați democrați în funcțiile eligibile.

Partidul Democrat din Moldova a anunţat pe 14 iunie curent că se retrage de la guvernare, unde s-a aflat din 2016. Decizia a venit după crearea coaliţiei de guvernare dintre Partidul Socialiştilor din Republica Moldova şi Blocul ACUM, format din Platforma DA şi Partidul Acţiune şi Solidaritate.