Salariile bucătarilor din școli și grădinițe vor creșteSalariile bucătarilor din școli și grădinițe vor crește

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Salariile pentru personalul implicat în procesul de alimentație a copiilor în școli și grădinițe va crește. Anunțul a fost făcut joi, 31 octombrie, de Secretarul general al Guvernului, Andrei Spînu, informează MOLDPRES. 

Potrivit lui Spînu, salarii mai mari vor primi bucătarii și ajutorii de educatori. Majorările vor constitui între 360 și 536 de lei lunar și vor fi aplicate de la 1 ianuarie 2020. 

„Majorările constituie un prim pas în sensul recunoașterii adecvate a muncii pe care angajații vizați o fac zi de zi. Înțelegem că nu este o sumă foarte mare, dar pornind de la bugetul pe care îl avem, vom face aceste creșteri pentru bucătari și dădace”, a spus Andrei Spînu.

Anunțul a fost făcut după ce Secretarul general al Guvernului a informat că autoritățile au elaborat un plan alcătuit din 10 acțiuni menite să îmbunătățească alimentația și aprovizionarea cu apă potabilă în școli și grădinițe. Printre acțiunile care urmează a fi întreprinse se numără ajustarea meniului-model național recomandat copiilor și elevilor, înăsprirea sancțiunilor în cazul încălcării normelor privind alimentația copiilor și eficientizarea procedurilor de achiziții publice ale alimentelor.