Setul de acte privind reforma justiției va fi remis Consiliului Europei

Chişinău, 3 ian. /MOLDPRES/. Setul de acte ce vizează reforma sectorului justiției urmează a fi remis vineri, 3 ianuarie, Consiliului Europei. Despre aceasta a anunțat premierul Ion Chicu, la începutul ședinței de astăzi a Guvernului, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Chicu, ulterior, către data de 20 ianuarie curent, în Republica Moldova ar urma să sosească un grup de experți din partea Consiliului Europei care vor acorda asistență în implementarea reformei.

Pachetul de documente conține Strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției, planul de acțiuni de implementare a acesteia și proiectul de lege pentru evaluarea judecătorilor.

„Conform înțelegerilor cu Consiliul Europei, inclusiv discuțiilor pe care le-am avut în cadrul vizitei întreprinse la Strasbourg, astăzi Guvernul și Ministerul Justiției va remite Consiliului Europei pachetul de documente ce vizează reforma justiției în R. Moldova. Promisiunea noastră a fost că remitem aceste documente până la 5 ianuarie, astfel ca grupul de experți ad-hoc din partea Consiliului Europei să vină către 20 ianuarie în țară și să ne asiste în implementarea reformei”, a menționat premierul Ion Chicu.