Ioana Petrescu:Guvernul Orban a arătat prin măsurile luate că nu are ca priorităţi natalitatea şi pensionarii săraci

Vicepreşedintele PRO România, Ioana Petrescu, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Giurgiu, că Guvernul Orban a arătat prin măsurile luate că nu are ca priorităţi natalitatea şi pensionarii săraci.

„Conform ultimelor studii, creşterea economică a României va fi mult mai mică decât cea estimată în buget. Noi spuneam la momentul în care a fost elaborat bugetul că acea creştere de 4,1% este una mult prea optimistă, asta înseamnă că şi veniturile la buget sunt supraestimate, de aceea vreau să atrag un semnal de alarmă că este o mare problemă în momentul în care faci un buget care nu este justificat, practic o să avem probleme pe parcursul anului când, probabil, vor trebui să facă rectificări negative. Totodată, am auzit că vor fi concediaţi aproximativ două mii de oameni din ANAF până la mijlocul verii pentru că instituţia se va digitaliza. Cred că digitalizarea ANAF trebuie continuată, a început din timpul guvernării Ponta, foarte bine că domnul Câţu vrea o digitalizare, dar întâi trebuie să faci aceşti paşi şi apoi să regândeşti structura de personal şi nu invers, pentru că digitalizarea nu se va finaliza până la mijlocul verii când domnia sa vrea să concedieze aceşti oameni”, a declarat Ioana Petrescu.

Ea a adăugat că un alt mesaj transmis de Guvernul Orban este că nu are ca prioritate alocaţiile copiilor şi creşterea natalităţii.

„Sunt anumite măsuri care încurajează natalitatea şi atunci mi se pare cumva foarte ciudat că, pe de o parte, doamna Violeta Alexandru vine şi spune că există o problemă demografică mare care va afecta sistemul de pensii pe termen mediu şi lung, dar atunci când este vorba să facă ceva absolut concret care ştim că are efect direct asupra acestei decizii de a avea un copil, ei nu o fac. Sunt de acord că atunci când faci un buget trebuie să fii cumpătat, dar asta arată care sunt priorităţile acestui guvern, aceeaşi situaţie fiind şi în cazul îngheţării pensiilor minime care trebuiau să crească de la 704 lei la 775 de lei, deci vorbim de nişte sume infime pentru aceşti pensionari foarte săraci. Am înţeles că va creşte punctul de pensie, dar aici este vorba de îngheţarea creşterii pensiilor minime, deci nu pensiile mari, nu cele peste un anumit cuantum, ci cele minime. Aşadar, din nou, Guvernul Orban a arătat unde sunt priorităţile şi priorităţile lor nu sunt nici către pensionarii foarte săraci”, a încheiat Ioana Petrescu.

La conferinţa de presă de la Giurgiu au mai participat coordonatorul organizaţiei judeţene a PRO România, Noruţ Stănişteanu şi coordonatorul organizaţiei municipale, Marian Damian. AGERPRES