În R. Moldova va fi implementat un mecanism de monitorizare a evoluţiei preţurilor

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. În Republica Moldova va fi implementat un mecanism de monitorizare de către stat a evoluţiei preţurilor, în special a produselor sociale. Iniţiativa aparţine şefului statului Igor Dodon şi a fost anunţată de acesta, astăzi, la finele unei şedinţe de lucru cu speakerul Zinaida Greceanîi şi premierul Ion Chicu, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Dodon, anterior a existat un asemenea mecanism de monitorizare. „Am venit cu o nouă inițiativă: monitorizarea evoluției prețurilor. Avem o experiență bună în acest sens, în guvernul condus de Greceanîi, şi am discutat să revenim la acea practică, unde săptămânal se făcea o analiză detaliată a prețurilor pe toate tipurile de produse, mai ales la cele sociale”, a opinat Dodon.

Tot astăzi, preşedintele ţării a cerut executivului să elaboreze programe de stat ce vizează aprovizionarea localităţilor rurale cu apă, iluminare stradală, managementul deșeurilor şi gazificarea.

La rândul său, premierul Ion Chicu a menționat că inițiativele anunțate de şeful statului vor fi transpuse în realitate chiar în prima jumătate a acestui an, deoarece există analiza economică pentru o mare parte din acestea. El a adăugat că inițiativele prezentate astăzi vor fi discutate cu primarii până la finele lunii ianuarie curent.