”FAPTELE VORBEȘTE”

Românii sunt din toate părțile atacați. Coronavirusul chinezesc, brexitul englezesc, harababura românească, de peste tot vin săgeți dintre cele mai otrăvite, țintind inima frântă și așa a românului peste care Dumnezeu a dat și o nemiloasă secetă, numai bună de secat fântânile, înainte ca vrăjmașul să ne atace.
Avem ceea ce nu ne-ar fi trebuit cu o așa de mare insistență, avem tot răul din lume și, mai ales, avem tot timpul senzația că acesta va fi doar începutul, că mai rău decât atât se poate și, atenție, nu vom fi ocoliți de ceea ce va urma!
Pentru a nu ne pierde răbdarea, pentru a nu ne plictisi până când vor fi deslușite secretele grupului terorist de viruşi, (care atacă nu Văscăuții, ci chiar o ditamai Chină sau, mai exact, atacă întreaga planetă, fără deosebire de rasă, sex și capital) suntem invitați la ședința Consiliului Național PNL, cu 1 300 de oameni, printre care parlamentari, primari sau aleși locali. Liberalii vor să își facă un bilanț al conducerii și să pregătească alegerile locale. Vorba vine. De fapt, adunarea liberală este un semn de vitejie dat țării, al sacrificiului pentru țărișoara noastră. Când viteazul popor chinez se ascunde care pe unde mai încape, eliberând gările, străzile și tot ce înseamnă adunătură, iată-i că vin liberalii, la rândul lor un fel de chinezi într-ale guvernării spațului mioritic și dau o adunare în cea mai bună regula, o adunare nu doar de dragul numărătorii, cât mai ales de dragul vorbei și a ascultatului. La această ocupare de spațiu vor vorbii unii, iar restul vor asculta. La ceea ce se va vorbi cu siguranţă că este nevoie și de cineva care să și asculte, de cineva care să ia aminte. Din rândul vorbitorilor nu va putea lipsi Ludovic Orban, acela cu întrebarea retorică ”Cine este generalul?”. Pentru că nimeni nu a știut să răspundă, ”generalul” s-a încăpățânat să mai rămână o tură cu noi, să ne obișnuim cu el și, mai ales, să-i învățăm toate formulele de calcul ale rezistenței la România normală, atunci când aceasta nu poate să existe, înainte de a fi o Românie educată (ceea ce nu se pune problema la noi, în următorii 200 de ani). Atât ne mai lipsește nouă, românilor, pentru a avea pretenția că suntem cât de cât educați, puțin mai mult decât să spunem și altceva decât: ”Ana are mere. Pe mine nu mă cheamă Ana, deci eu nu am mere!”
La lecția de înjurat PSD de la Palatul Parlamentului, în contul celor 1300 de viteji coranoviruși vom regăsi îngălbeniții de frunte ai țării, parlamentari, primari şi aleşi locali. În cadrul reuniunii vor susține discursuri Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, prim-vicepreședintele PNL, vicepremierul Raluca Turcan, secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, prim-vicepreședintele PNL, liderul grupului europarlamentarilor români din PPE, Rareş Bogdan, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, preşedintele Ligii Aleşilor Locali ai PNL, Gheorghe Flutur, și vicepreședintele PNL Virgil Guran. Numai unul și unu, la care nu putem să nu o adăugăm și pe una, această floare sub formă de lujer, care l-a inspirat și pe Teodor Stolojan, atunci când și acesta un rătăcitor președinte, asemenea astăzi lui Ludovic Orban.
Evident că se poate pune un premiu pe tema discursurilor ce vor fi rostite, mai corect spus strigate de unii (cum ar fi Raluca Turcan) sau țipate de alții gen Ludovic Orban, Florin Roman, Rareș Bogdan și inegalabilul într-ale ţipuriturilor de la munte, Gheorghe Flutur, totuși moldovean în înscrisuri. Marea masă de manevră din sală va avea o misiune mult mai grea decât a vorbitorilor: aceasta va include verbele a asculta, a urmări, fără a fi obligatoriu să înțeleagă ceva. La pauzele punctate de agitatorii profesioniști, plantați din loc în loc în sală, se va produce hărmălaia gen strigături și aplauze, care mai de care mai nesfârșite, mai de neoprit! Aici, liderii liberali au decis să le acorde o maximă libertate de exprimare, aceasta oprindu-se doar la gestul smulgerii scaunelor și aruncării acestora înspre scenă. Acest pasaj va fi folosit doar în stradă, dacă se vor organiza confruntări în spiritul ”care pe care”.
Întrunirea în sine are ca importanță pregătirea activului important al îngălbeniților de stat degeaba, acum când ai intrat în logica întrebării: ”Dar voi ce-ați făcut”? O întrebare la care trebuie să răspundă, nu doar cu vorbe, ci mai ales cu fapte, căci un deștept a dat în spațiul public verdictul: ”Faptele vorbește!”
Dacă e vorba de fapte, atunci fapte să fie!
Să fie fapte! – Dar, unde sunt faptele lor și nu ale celor de dinaintea lor? Cum unde sunt? În România normală.
Așa…dar România normală unde este?
La această întrebare va răspunde Klaus Werner Iohannis, fiind de competența sa, noi, liberalii avem o importantă sarcină să avem grijă de MUIE PSD și, mai nou, de Barna din ochii altora!
ADI CRISTI