Ieşenii, aşteptaţi să înainteze propuneri pentru proiectul bugetului pe anul 2020

Ieşenii sunt aşteptaţi să-şi exprime propunerile şi sugestiile cu privire la proiectul bugetului municipiului în cadrul mai multor dezbateri publice care vor avea loc în zilele următoare, mai întâi în cartiere iar la final la sediul Primăriei. „Spre deosebire de anii trecuți vom organiza nu mai puțin de șase ședințe de dezbatere, iar acestea vor avea loc nu numai la Palatul Roznovanu, ci și în cartiere, astfel încât să fie accesibile cât mai multor cetățeni. Îi aştept pe toți ieșenii să vină să contribuie la elaborarea bugetului orașului nostru”, a declarat primarul Mihai Chirica. Calendarul dezbaterilor publice organizate de Primărie  este următorul:

  • Joi, 6 februarie, ora 17.00 – Primăria Municipiului Iași
  • Vineri, 7 februarie, ora 17.00 – Alexandru cel Bun – Liceul Teoretic „Miron Costin”
  • Sâmbătă, 8 februarie, ora 13.00 – Tătărași – Ateneul Național din Iași
  • Luni, 10 februarie, ora 17.00 – Păcurari – Școala Gimnazială „Ion Creangă”
  • Marți, 11 februarie, ora 17.00 – Podu Roș / Cantemir – Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”
  • Miercuri, 12 februarie ora 17.00 – Primăria Municipiului Iași

Proiectul bugetului Municipiului Iași pe 2020 poate fi consultat la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, la cele cinci centre de cartier și pe site-ul Primăriei Municipiului Iași (www.primaria-iasi.ro). Consultarea publică în legătură cu bugetul local al Municipiului Iași pe acest an a început pe 10 ianuarie și este organizată pe mai multe paliere. Primul palier, devenit deja o tradiție, este cel prin care ieșenii pot trimite propunerile cu ajutorul celor 5.000 de formulare disponibile la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni şi la cele cinci centre de cartier. Această etapă a consultării publice se va încheia în jur de 10 februarie. Propunerile vor fi analizate, centralizate şi evaluate pentru a fi incluse în proiectul bugetului Municipiului Iaşi. Pe lângă completarea acestor chestionare, ieşenii pot trimite şi în scris propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare pe adresa Primăria Municipiului Iaşi, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 11, Iaşi, cod 700064, sau pe e-mail la adresa informatii@primaria-iasi.ro.  Totodată, ieșenii au la dispoziție pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iași, www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiIasi, precum și un formular online postat pe site-ul Primăriei:

 www.primaria-iasi.ro/portal-iasi/anunturi-pmi/consultare-publica-proiectul-bugetului-municipiului-iasi-pe-anul-2020/9619/anunturi. (E.M.)