Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a decis suspendarea cursurilor la extensiunea de la Enna (Italia)

Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a decis suspendarea cursurilor la extensiunea de la Enna (Italia) a Facultăţii de Medicină din cauza crizei create de coronavirus, a anunţat, sâmbătă, prorectorul instituţiei, Cezar Bichescu.

Potrivit acestuia, la extensiunea Facultăţii de Medicină, care funcţionează din 2015, în Enna (Sicilia), învaţă 350 de studenţi, majoritatea italieni. Deşi, potrivit curriculei, studenţii italieni vin în practică în spitalele din Galaţi, această practică se desfăşoară doar în perioada de vară, aşa că în acest moment nu există niciun student italian în Galaţi. Totuşi, există profesori universitari gălăţeni care urmează să revină de la Enna, dar sunt şi alte cadre universitare care urmează să plece în Sicilia.

„La solicitarea autorităţilor din Sicilia, am decis în Consiliul de Administraţie suspendarea cursurilor de la Enna, întrucât Guvernul italian a cerut acest lucru tuturor instituţiilor de învăţământ din zonă, chiar dacă Sicilia nu este afectată de coronavirus. S-a luat această măsură preventiv, nu trebuie să intrăm în panică. E vorba de 350 de studenţi pentru care s-a decis că este mai bine să stea acasă pentru o perioadă deocamdată nedeterminată. Cursurile vor fi recuperate. Cadrele didactice care predau acolo se pot întoarce fără probleme acasă şi nu vor sta în carantină, întrucât nu vin din zonele afectate de virus”, a declarat Bichescu.

De asemenea, Universitatea Dunărea de Jos a decis suspendarea a două târguri educaţionale pe care urma să le organizeze la Brăila şi Buzău pe 28 februarie şi, respectiv, 6 martie, ca urmare a recomandărilor primite din partea Ministerului Educaţiei privind evitarea organizării de manifestări colective şcolare, în spiritul prevenirii răspândirii cazurilor de gripă, infecţii respiratorii.

Cât priveşte studenţii universităţii de la Galaţi care vin sau pleacă din Italia, până acum sunt 14 astfel de tineri, înscrişi în programul Erasmus. Şapte studenţi au plecat pe 3 şi 24 februarie în Italia, la studii, în diverse universităţi din Abruzzo, Genova, Liguria şi Perugia, în timp ce alţi cinci studenţi urmează să plece în Apulia pe 2 martie.

La Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi mai învaţă şi o studentă din Republica Populară Chineză, însă aceasta nu prezintă niciun simptom, ea venind în Galaţi în luna decembrie a anului trecut, perioadă după care a fost, preventiv, în carantină, timp de 14 zile. AGERPRES