Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut în Australia, SUA,Canada, Israel, Japonia

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în Australia a crescut miercuri la 112, cu 12 cazuri suplimentare, conform Departamentului de Sănătate, informează Xinhua.

Până în prezent, în Australia s-au înregistrat trei decese. În New South Wales, cel mai populat stat din Australia, au fost consemnate 53 de procente din numărul total de cazuri la nivel naţional – 60.

În Statele Unite, numărul cazurilor COVID-19 confirmate a depăşit 1.000 până marţi 23.30 (3.30 GMT, miercuri), ajungând la 1.001, înregistrându-se 28 de decese, conform centrului de monitorizare al Universităţii Johns Hopkins. Centrul pentru Prevenire şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA a raportat 696 de cazuri, luni, la ora 16.00 (20.00 GMT).

În Canada, Columbia Britanică a confirmat marţi şapte noi cazuri de COVID-19, bilanţul ajungând la 39 în această provincie. Printre cele şapte cazuri se numără două persoane care lucrează la un centru de îngrijire din North Vancouver, unde a fost înregistrat luni un deces asociat COVID-19, a declarat responsabila în domeniul sănătăţii din această provincie, Bonnie Henry, într-o conferinţă de presă organizată marţi seară. Canada a raportat cel puţin 93 de cazuri de infecţie.

În Israel, 20 de persoane au fost testate pozitiv marţi cu COVID-19, numărul total al cazurilor confirmate în ţară ajungând la 70, potrivit Ministerului Sănătăţii. Dintre cele 20 de cazuri noi, 16 sunt persoane care s-au întors recent din Europa, una a revenit din SUA şi trei au avut contact cu unele cazurile confirmate anterior. Un băiat în vârstă de 9 ani din Tel Aviv, care s-a întors din Madrid la 2 martie, a fost confirmat cu coronavirus, acesta fiind primul caz de copil infectat cu noul virus în Israel, notează Xinhua. Patru dintre cele 70 de cazuri confirmate din Israel s-au recuperat, potrivit ministerului.

În Japonia, Ministerul Sănătăţii şi administraţiile locale au anunţat că numărul infecţiilor cu COVID-19 a crescut marţi cu un caz, cifra totală ajungând la 568. Dintre cele 568 de cazuri confirmate în Japonia, inclusiv cele asociate vasului de croazieră Diamond Princess , care fost ţinut anterior în carantină în Yokohama, majoritatea sunt din prefectura nordică Hokkaido, care a confirmat 111 cazuri şi a declarat stare de urgenţă. Numărul deceselor din Japonia din cauza coronavirusului se ridică în prezent la 31, potrivit Ministerului Sănătăţii, cifra incluzând victimele de pe Diamond Princess. În prefectura Aichi au fost confirmate 99 de cazuri, în Osaka – 73, Tokyo – 67, Kanagawa – 43 şi în prefectura Hyogo – 25, conform statisticilor Ministerului Sănătăţii şi autorităţilor locale. Ministerul Sănătăţii a precizat că până în prezent, 427 de persoane au fost externate. AGERPRES