Conducerea de vârf a țării s-a întrunit în ședință

Chişinău, 4 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a participat astăzi la ședința comună cu președintele țării, Igor Dodon, și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi. În finalul ședinței, Ion Chicu a susținut un briefing de presă, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul briefing-ului susținut, Ion Chicu a vorbit despre evenimentele importante produse săptămâna precedentă, menționând asistența oferită Republicii Moldova de Guvernele României și Ungariei pentru combaterea epidemiei Covid-19.

Premierul a apreciat înalt munca medicilor moldoveni accentuând că în R. Moldova rata deceselor generate de Covid-19 este de 3%, comparativ cu rata globală de 7%. A fost abordată reluarea deplină a activității instituțiilor publice. „De astăzi se revine la serviciu într-un regim special. Este absolut necesar să fim prudenți și să respectăm în continuare distanțarea socială pentru a preveni o eventuală întoarcere a pandemiei. Altfel, va fi necesar să revenim la restricțiile dure”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a menționat că Guvernul e concentrat pe identificarea soluțiilor pentru relansarea economiei și comunică cu reprezentanții băncilor și a asociațiilor de business. Vor fi întreprinse acțiuni pentru susținerea agriculturii și asigurarea securității alimentare a populației, ținând cont de efectele secetei hidrologice. Va fi evaluat progresul în realizarea proiectului de aprovizionare cu apă a localităților din lunca Prutului.