IDEI, RAȚE SAU GÂȘTE

O nouă ”nucleară” lansează inevitabilul Klaus Werner Iohannis, cel care s-a pus pe treabă cu același elan demolator cu care a lucrat neobosit în campania electorală pentru prezidențialele din 2019. Plin de ură (sau mimând la perfecție chipul inuman al fascismului, dându-i valoare de întrebuințare, un fel de desen animat împlinit cu piele, oase și carne) Klaus Werner Iohannis sare de la coronavirus la loviturile sale predilecte, anti-PSD, cu ajutorul cărora dorește ca un posedat să câștige și majoritatea parlamentară, după care….Dumnezeu cu mila!
Nu aș vrea să comentez o decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului, instanţă de judecată care și-a asumat dreptul de a se compromite pentru a servi cancelariile Curților Înalte ale Europei. Vom trăi atâți câți vom reuși să facem acest lucru. Cred că nu mai poate fi iertat preşedintele nostru pentru deturnările mizerabile și mârșave pe care le-a încercat cu această decizie a CEDO, implicând CCR, fără ca ea să fie nominalizată în hotărârea CEDO. Ca un hoț șmecher și parvenit, președintele încearcă o lovitură de maestru, mizând pe dexteritatea apăsării cuvintelor pe aerul supus respirării, pentru ca, în procesul de expirare, să dea afară întregul său năduf de om care luptă din toate pozițiile pentru țărișoara sa, uitând să spună care este aceea, căci, dacă încercăm să ghicim singuri, ajungem să o căutăm cu degetul prin Pădurea Neagră,
Despre aceste mașinațiuni, care au ajuns să ignore deciziile unor instituții suverane ale politicii interne, vom vorbi chiar în contextual marilor mișcări de forme de relief în spațiul politicii mondiale, cu SUA din ce în ce mai agresivă la adresa Chinei, dar și o din ce în ce mai vizibilă tensiune europeană, cu o Angela Merkel dispusă să-și asume rolul de dirijor, al cărui diapazon nu mai vrea să fie ascultat, de exemplu, de Italia, așa cum nu l-a mai ascultat de mult de către Marea Britaniei. Italienii nu au cum să-și şteargă de pe retina memoriei umilința în care a fost lăsat să se zbată premierul lor Giuseppe Conte, atunci când a fost refuzat de Angela Merkel, în timp ce poporul său murea pe capete și parte din ei mureau cu zile.
Deocamdată, la noi, Laura Codruța Kovesi cu povestea ei de falsificat imaginea CEDO, este acoperită de fumigenele trase de la Washington D.C., cu scopul vădit de a ține lumea în ceață. Toate aceste neliniști, toate aceste debusolări au fost favorizate de pandemia Covid-19 să-și intensifice reacțiile, astfel încât noul coronavirus s-a demonstrat a fi unul dintre cei mai percutanți catalizatori de dezastre.
În timp ce noi, în spațiul carpatin, începem să umblăm năuci după un loc de muncă sau așteptăm câte o ciosvârcă aruncată de Ludovic Orban, concentrat în marea relansare a economiei dâmbovițene, la nivel de ligă mondială începe să se joace la mantinelă, din ce în ce mai dur. Criza medicală încă nu și-a spus cuvântul în zona economică a lumii, acolo unde China nu mai este de dimensiunea fostei URSS, ea ajungând astăzi să dețină supremația în câteva ramuri industriale, la nivel mondial.
”Raport îngrijorător. Criza pandemiei de Covid-19 poate genera un război între SUA și China
După o pandemie de coronavirus care a ucis sute de mii de oameni la nivel mondial, un conflict armat de proporții este temerea umanității în acest moment. Specialiștii spun că ostilitatea globală contra Chinei poate duce la un conflict armat cu SUA.
La baza acestor temeri stă chiar un Raport al Administrației de la Beijing. Acest document a fost prezentat recent de Ministerul Securităţii Statului liderilor de la Beijing, inclusiv preşedintelui Xi Jinping.
Conform Dailymail acesta specifică faptul că sentimentele internaţionale anti-China sunt la cel mai înalt nivel de la reprimarea protestelor din Piaţa Tiananmen, în 1989.
Astfel, ca o reacție la pandemia de coronavirus, statul chinez riscă să se confrunte cu un val de ostilitate dirijat de Statele Unite şi trebuie să fie pregătită pentru cel mai grav scenariu – o confruntare militară între cele două puteri mondiale, afirmă oficiali care au avut acces la raport.
Raportul de la Beijing: ”SUA se tem de ascensiunea economică a Chinei”
Conform raportului asiatic, Statele Unite văd ascensiunea Chinei ca fiind o ameninţare economică şi de securitate, precum şi o provocare pentru democraţiile occidentale. Se mai specifică faptul că Washingtonul ar încerca să afecteze poziţia Partidului Comunist, aflat la putere în China, prin subminarea încrederii publice.
Mai multe voci de la Casa Albă, în frunte cu liderul Donald Trump, acuză Beijingul că a ascuns amploarea epidemiei de coronavirus şi gradul de contagiere în scopul acumulării stocurilor medicale necesare pentru a reacţiona la această criză, arată documente ale serviciilor de informaţii.
Liderii chinezi “au ascuns intenţionat severitatea” epidemiei la începutul lunii ianuarie, conform unui raport de informaţii de patru pagini elaborat de oficiali din cadrul Departamentului pentru Securitatea Internă din SUA.
Aceste informații apar în contextul în care Administraţia Donald Trump a intensificat criticile la adresa Chinei. Secretarul de Stat american, Mile Pompeo, a acuzat Administraţia din China că este responsabilă de răspândirea bolii, subliniind că trebuie trasă la răspundere”.
Aceasta este cearta la nivel înalt, de care depinde și soarta României, mult prea nesemnificativă la nivelul marilor puteri ale lumii, dar foarte căutată în ceea ce privește emiterea unor idei generoase, contra gâște, respectiv rațe pentru chinezi.
ADI CRISTI