Înregistrări ale unor concerte în care pianistul Daniel Ciobanu apare în calitate de solist vor fi difuzate, joi, de la ora 19,00, în cadrul stagiunii online, de Filarmonica „George Enescu”

Două înregistrări ale unor concerte în care pianistul Daniel Ciobanu apare în calitate de solist vor fi difuzate, joi, de la ora 19,00, în cadrul stagiunii online, de Filarmonica „George Enescu”.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, evenimentul marchează lansarea, din stagiunea următoare, a unei noi distincţii instituţionale, „Artist în rezidenţă”, pianistul Daniel Ciobanu fiind primul protagonist al acestei iniţiative începând din stagiunea 2020 – 2021.

În prima parte a concertului online de joi, Daniel Ciobanu apare împreună cu Jacob Reuven (mandolină).

Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Horia Andreescu, are în program, în prima parte, Concertul în re minor pentru mandolină, pian şi orchestră de Felix Mendelssohn.

Concertul a fost înregistrat în 22 noiembrie 2019, în Sala mare a Ateneului Român.

În partea a doua a concertului online, Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, dirijată de Marc Tardue, are în program Concertul în do major pentru vioară, violoncel, pian şi orchestră, op. 56 de Ludwig van Beethoven.

Alături de pianistul Daniel Ciobanu, solişti invitaţi, pentru a marca aniversarea a 250 de ani de la naşterea compozitorului german, sunt violonistul Andrei Baranov şi violoncelistul Ştefan Cazacu.

Concertul a fost înregistrat în 31 ianuarie, în Sala mare a Ateneului Român.

Înregistrările vor putea fi ascultate pe canalele online ale Filarmonicii „George Enescu”: site (https://www.fge.org.ro/), pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/filarmonica.george.enescu/) şi pe canalul YouTube (https://bit.ly/2wMctlw).

Accesul pe aceste canale online va fi gratuit timp de 48 de ore. AGERPRES