Medicii români și-au încheiat misiunea umanitară în Republica Moldova

Chişinău, 15 mai. /MOLDPRES/. Vineri a avut loc ceremonia de încheiere a misiunii de sprijin a cadrelor medicale din Republica Moldova, realizată de România, în vederea controlului infecției COVID-19, comunică MOLDPRES.

În semn de recunoștință pentru implicarea în acordarea asistenței medicale populației și susținerea sistemului medical din R. Moldova, medicii din România au fost distinși cu diplome de onoare ale Guvernului RM.

„Misiunea Dvs. în Republica Moldova este un exemplu că și binele nu are frontiere. Vă mulțumim că ați luptat cot la cot cu medicii din R. Moldova pentru viața oamenilor”, a declarat ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Grupul de  medici şi asistenţi medicali din România au oferit suport sistemului medical din Republica Moldova, în lupta cu infecția COVID-19, timp de 15 zile, începând cu 30 aprilie.

În total, 42 de specialiști din asistenţa medicală primară, asistenţa medicală urgentă, medicină internă şi terapie intensivă și-au desfăşurat activitatea la Spitalul Clinic Republican, Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, Spitalul Clinic din Bălți și cel din Cahul.