Prezenţa la proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale a fost de 93,1%

Prezenţa la proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale a fost miercuri de 93,1%, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei Naţionale.

„Astăzi, 17 iunie, pentru aproximativ 172.500 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, s-a desfăşurat cea de-a doua probă scrisă a examenului de Evaluare Naţională – la disciplina Matematică. Prezenţa la această probă de examen a fost de 93,1%, iar un procent de 6,9% reprezintă absenţii. Un număr de 3 (trei) candidaţi au avut temperatura peste maximul admis. Aceştia vor susţine examenul în etapa specială din data de 30 iunie, iar pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 4 (patru) candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu)”, afirmă sursa citată.

Potrivit centralizării MEC, 167 de candidaţi se aflau în izolare şi 20 de candidaţi erau spitalizaţi/se aflau în carantină.

„În cazul unei candidate din judeţul Hunedoara, care acuza senzaţii de disconfort abdominal, a fost necesară intervenţia echipei SMURD, care a transportat eleva la spital, unde a fost internată pentru investigaţii. Eleva va putea susţine proba scrisă la disciplina Matematică în etapa specială a examenului de Evaluare Naţională – 2020”, mai afirmă MEC.

Subiectul şi baremul de corectare pentru proba de Matematică au fost/vor fi publicate de către Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie pe site-ul subiecte.edu.ro.

Joi, 10.311 elevi vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14,00.

„În conformitate cu prevederile art.5 şi ale art.6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui”, afirmă MEC.

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16,00 – 19,00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8,00 – 12,00). În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie. AGERPRES