Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, susține că PSD este principalul vinovat de creşterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a susţinut, marţi, în plenul Camerei, la dezbaterea moţiunii pe Sănătate, că PSD este principalul vinovat de creşterea numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus, menţionând că social-democraţii au dat semnalul de la tribuna Parlamentului că boala nu există şi că e nevoie doar de relaxare şi niciun fel de măsură de protejare.

„Astăzi suntem la o moţiune în care îl avem invitat pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, cel care, în perioada în care toată lumea se ascundea pe unde putea, era zi de zi prin spitale, era zi de zi printre pacienţi, era zi de zi pe linia întâi a frontului, dând curaj celor care aveau nevoie în acele zile, în care exista teamă, frică de boală, să poată depăşi aceste momente. Pentru noi, pentru liberali, Nelu Tătaru este un erou, a fost, este şi va fi un erou, un om care, în două luni şi jumătate de mandat, a avut curajul să vină să stea în prima linie a frontului, când alţii au dat bir cu fugiţii, alţii stăteau pe la televizor să critice. Vreau să vă mai spun un lucru: dacă astăzi eram la Bacalaureat la limba română (…) cred că parlamentarii PSD ar fi dorit să le pice fabula, pentru că atâta fabulaţie cât am auzit astăzi e greu de închipuit. Trebuie să recunosc că există un talent narativ, dar contează şi cine scrie, pentru că dacă scriu lucrurile astea cei care au inventat şpaga în România e complicat să vă creadă cineva”, a spus liberalul.

Roman a arătat că directorul Unifarm, aflat sub control judiciar, a fost numit din 2012, în mandatul de premier al lui Victor Ponta, şi a fost preluat în 2016 sub semnătura fostului ministrul al Sănătăţii Vlad Voiculescu.

„Avem un director al Unifarm despre care Nelu Tătaru şi colegii din Guvern au spus că vor trimite Corpul de control şi dacă vor depista nereguli le vor trimite Parchetului, ceea ce au şi făcut. Noi nu acoperim pe nimeni. Faptul că astăzi acest om este trimis în control judiciar arată că justiţia în guvernarea PNL funcţionează şi oricine, indiferent de funcţie şi nume, care calcă pe bec, este trimis în faţa judecătorilor. Dacă acel om a făcut ceea ce se spune trebuie să primească pedeapsă maximă. Oricine s-a urcat pe necazul oamenilor trebuie să plătească la maxim, să simtă această bătaie de joc. Acest domn a fost numit în 2012 de către Guvernul, premierul de atunci Victor Ponta şi a fost preluat în 2016. Şi cine semnează decizia numărul 46 din 6.06 2016? Domnul Vlad Voiculescu. Nu am reuşit să văd nicio semnătură a unui reprezentant al Partidului Naţional Liberal. Deci cei care l-au numit să şi-l asume pe acest domn”, a adăugat deputatul liberal.

El s-a referit şi la faptul că medicii au fost acuzaţi de tortură de către Avocatul Poporului, împreună cu PSD.

„Vă mai puteţi uita în ochii acelor oameni? Vă puteţi uita în ochii acelor oameni care au fost cazuri confirmate, au fost spitalizaţi, intubaţi şi dumneavoastră le-aţi spus că sunt nişte bolnavi închipuiţi? Vă puteţi uita în ochii familiilor care au pierdut membri din familiile lor pentru că această boală necruţătoare i-a răpus? Din acest motiv dumneavoastră nu puteţi fi credibili pentru că aţi lăsat o Românie fără materiale sanitare. (…) Cel mai grav lucru este faptul că aţi transformat această tribună a Parlamentului într-un loc în care de la preşedintele Ciolacu şi până la orice deputat al partidului social-democrat aţi dat semnalul că boala nu există, aţi dat semnalul că de ce se dau amenzi, aţi dat semnalul că de ce sunt atât de sus aceste amenzi, acum spuneţi că e nevoie doar de relaxare, că nu e nevoie de niciun fel de măsură de protejare. Din cauza dumneavoastră, a celor din PSD, avem în ultima săptămână o creştere a numărului de cazuri. Sunteţi principalii vinovaţi pentru creşterea numărului de îmbolnăviri. Norocul acestei ţări este că guvernează Partidul Naţional Liberal”, a mai spus Roman.

Votul asupra moţiunii simple pe Sănătate va fi dat în şedinţa Camerei Deputaţilor de miercuri. AGERPRES