Ședință online a Comisiei pentru decernarea Premiului Național

Premierul Ion Chicu a prezidat astăzi ședința online a Comisiei pentru decernarea Premiului Național. Au fost discutate condițiile de organizare a concursului, procesul de selectare a candidaților și modul de desfășurare a Galei laureaților, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

„Chiar dacă anul acesta este marcat de pandemia Covid-19, nu vom renunța la tradiția frumoasă de a ne premia cei mai valoroși oameni ai neamului, care s-au remarcat în domeniile în care activează și reușesc să ducă faima Republicii Moldova în lume”, a declarat Ion Chicu.

Membrii comisiei au aprobat etapele desfășurării concursului. Dosarele vor putea fi depuse în perioada 1-24 iulie în format electronic. Din 27 iulie până pe 7 august  comisia va examina candidaturile și va trimite apoi Decizia, spre aprobare, Cabinetului de miniștri.

Pentru că anul 2020 este marcat de pandemie, comisia a discutat și posibilitatea de a acorda o atenție sporită domeniului medical.

În funcție de evoluția situației epidemiologice, se va decide și formula de organizare a Galei Premiului Național.

Premiul Național al Republicii Moldova are drept scop stimularea activității de creație și promovarea valorilor autentice în domeniul științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului în Republica Moldova.