Lucian Romaşcanu (PSD) consideră că premierul Ludovic Orban trebuie să vină în Parlament să explice tot ce se întâmplă în pandemie

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu, a declarat că premierul Ludovic Orban trebuie să vină în Parlament să explice tot ce se întâmplă în pandemie.

„Orban trebuie să vină să explice absolut tot ce se întâmplă în pandemie, nu este vorba numai despre începutul anului şcolar, este vorba şi de cum interpretează Guvernul şi de cum are fundamentate Guvernul informaţiile necesare pentru o eventuală decalare a alegerilor”, a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

Întrebat de jurnalişti când va fi chemat Orban în Parlament, în contextul în care preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a spus că îl aşteaptă din nou pe premier în Parlament să dea explicaţii, Romaşcanu a răspuns: „Ludovic Orban, formal probabil, va fi chemat cât de curând, probabil chiar mâine, informal această invitaţie a fost adresată. E mai mult decât o invitaţie, e o somaţie, pentru că Parlamentul e reprezentantul poporului şi prin Parlament poporul trebuie să ştie care e situaţia. E în linia mesajelor contradictorii de care vorbeam mai devreme. Vedem, pe de o parte, pe ministrul Educaţiei, care ne spune că putem să începem anul universitar într-un format mixt, îl vedem pe ministrul Sănătăţii care ne spune că poate începe anul universitar”.

Romaşcanu a menţionat că e foarte important să existe cât de curând o decizie.

„Prea mult s-a pierdut din punct de vedere al educaţiei prin acest învăţământ online, la care foarte mulţi copii nu au avut acces şi ne dorim ca într-o formulă corectă acest an universitar să înceapă fizic pentru copii”, a adăugat Romaşcanu. AGERPRES