Cioloș: România are nevoie de o schimbare

Copreşedintele Alianţei USR- PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, duminică, la Zalău, că, prin candidaţii pe care îi propune la alegerile locale, Alianţa vrea să aducă, în primul rând, competenţă în administraţie şi transparenţă a felului în care se iau deciziile şi se cheltuie banii publici.

Dacian Cioloş a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în România este nevoie de o schimbare a modului în care s-a făcut politică în ultimii 30 de ani.

„România are nevoie de o schimbare. România are nevoie de o schimbare a felului în care se face politică, dar mai ales a felului în care se face administraţie publică. Vechea clasă politică ne-a arătat ce poate să facă. În ultimii 30 de ani au fost la putere, au fost la guvernare şi vedem situaţia în care ne aflăm. (…) Avem nevoie de un suflu nou şi avem nevoie, în primul rând, să pornim de la nişte lucruri fundamentale pe care trebuie să le recunoaştem şi să le scoatem la suprafaţă şi de asta am început încă de la europarlamentare să vorbim că noi vrem să construim într-o Românie fără hoţie. Într-o Românie fără hoţie, pentru că degeaba vorbim de investiţii în educaţie, în sănătate, în infrastructură, atâta timp cât în administraţia publică există corupţie există incompetenţă, există impostură care se traduce prin sinecuri politice, prin nepotisme şi aşa mai departe”, a precizat copreşedintele USR- PLUS.

El a subliniat că Alianţa doreşte să aducă în administraţie mai întâi competenţă şi transparenţă, iar mai apoi o creştere a bunăstării.

„Lucrurile astea trebuie în primul rând schimbate şi noi, Alianţa USR-PLUS, prin candidaţii noştri, prin cei care vor fi primari, consilieri judeţeni, consilieri la nivel local vrem să aducem, în primul rând, competenţă şi transparenţă. Transparenţă a felului în care se iau deciziile, a felului în care se cheltuie banul public, a eficienţei cu care se cheltuie banul public. Şi de acolo încolo putem vorbi şi de planul pe care-l avem pentru a crea valoare adăugată, pentru a crea locuri de muncă şi pentru a creşte nivelul de bunăstare din banii pe care-i adunăm din contribuţiile dumneavoastră. Pentru că banii publici care se administrează de primar, de consiliile judeţene nu sunt banii politicienilor – aşa cum spun unii ‘Uite ce v-am făcut eu’, sunt banii dumneavoastră şi noi va trebui să fim responsabili pentru asta şi să venim cu nişte proiecte foarte clare”, a menţionat Dacian Cioloş.

Cioloş a adăugat că îşi doreşte ca, în cel mult o lună de zile, cei care vor fi primari sau consilieri din partea Alianţei să vină cu proiecte foarte clare pe care să se angajeze să le pună în aplicare în următorii doi-trei ani şi vizavi de care să poată să răspundă în faţa alegătorilor.

De asemenea, Cioloş a afirmat că. dincolo de asfaltat drumuri, de făcut câte un trotuar sau de amenajat câte un parc, trebuie făcute în primul rând lucruri care să-i atragă pe cei care investesc şi lucruri care să dea posibilitatea tinerilor să-şi exprime, pe plan local, creativitatea.

Dacian Cioloş a fost prezent, duminică după-amiază, într-un cartier din Zalău, alături de candidatul USR-PLUS la Primăria Zalău, Florin Iordache şi candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, la o întâlnire cu membri de partid, susţinători şi cetăţeni din zonă. AGERPRES