Breaking News

Asociaţia Prematurilor a donat echipamente de protecţie şi aparatură împotriva COVID-19 în mai multe maternităţi

Asociaţia Prematurilor a donat echipamente de protecţie şi aparatură împotriva COVID-19 în mai multe maternităţi.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Asociaţia Prematurilor a achiziţionat şi donat 30 de lămpi biocide UV pentru dezinfecţia aerului, cu utilizare în prezenţa persoanelor, 2.000 de perechi mănuşi chirurgicale, 2.000 de halate de unică folosinţă, 2.000 de măşti chirurgicale simple, 500 de combinezoane de unică folosinţă, 250 de viziere, 5.000 de botoşi protecţie încălţăminte, un aparat de aer condiţionat, 550 de măşti medicale FFP2, 150 de litri dezinfectant suprafeţe cu biocid avizat de Ministerul Sănătăţii, 150 de litri de săpun dezinfectant.

Aceste donaţii au ajuns deja şi sunt utilizate de către Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău, Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Filantropia Bucureşti.

Produsele livrate prin proiectul „Sprijin pentru personalul medical şi nou-născuţii din maternităţi – echipamente de protecţie şi aparatură împotriva COVID-19” sunt utile pentru peste 100 de cadre medicale, peste 2.000 de părinţi şi aproximativ 2.000 de nou-născuţi care au venit pe lume începând cu luna iulie sau care urmează să se nască în următoarele luni în maternităţile menţionate.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 150.000 de lei, fiind finanţat prin programul „În stare de bine” 2020, susţinut de Kaufland România şi implementat de Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile. AGERPRES