Ministrul Educației, Monica Anisie, a aprobat introducerea unor noi discipline de studiu în învățământul preuniversitar

Ministrul Educației, Monica Anisie, a aprobat introducerea unor noi discipline opționale în învățământul preuniversitar. Astfel, potrivit ordinului, elevii mici, din clasa a III-a și din clasa a IV-a, vor avea posibilitatea să se familiarizeze cu particularitățile și magia scenei la disciplina „Eu și scena”, în vreme ce elevii din clasele a VI-a și a VII-a vor studia „Teatrul și noi”, iar cei din clasele mari, de liceu, a X-a și a XI-a, „Laboratorul de teatru”.

”În dubla mea calitate de profesor de Limba și literatura română și de ministru al Educației, cred că acesta este un moment important pentru educație”, a declarat ministrul la deschiderea noului an universitar de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București.

De altfel, Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale este cea care a propus Ministerului Educației și Cercetării introducerea unor discipline din domeniul teatrului în curriculumul la decizia școlii.

Astfel, prin ordin de ministru, MEC a aprobat ca elevii să studieze la clasele a III-a și a IV-a disciplina „Eu și scena”, la clasele a VI-a și a VII-a disciplina „Teatrul și noi”, iar la clasele a X-a și a XI-a disciplina “Laboratorul de teatru”. (sursa: www.tribunainvatamantului.ro)