Monica Anisie despre tabletele elevilor: Avem o problemă cu distribuirea

Tabletele nu au ajuns încă la elevi din cauza unei probleme la distribuirea lor, a spus ministrul Monica Anisie într-o emisiune la Realitatea TV.

„Avem o problemă, să spunem așa, din punct de vedere al distribuirii acestor tablete. Încă din primul moment am realizat evaluarea în vederea alocării financiare pentru achiziția de tablete. Încă din luna mai deja, prin hotărâre de guvern au fost alocați banii pentru achiziționarea acestor a peste 250.000 de tablete. A fost evaluarea inițială realizată de către directorii unităților de învățământ și de către inspectoratele școlare, evaluare transmise la Ministerul Educației. Am alocat bugetul necesar, s-a realizat o licitație de către ONAC și în acest moment au fost atribuite 82.000 de tablete unui operator economic și aproximativ 109.000 de tablete unui alt operator economic. Deja, pentru ultimele două loturi a început procedura de licitație, dar aș vrea să spun, pentru că au existat aceste întârzieri, noi am luat și alte măsuri.”

Întrebat săptămâna trecută câte din cele 82.000 de tablete au ajuns la elevi, Ludovic Orban nu a dat un răspuns clar: „Numărul tabletelor este mai mare. După cum bine știți noi am prevăzut posibilitatea ca tabletele și alte lucruri – măști, camere webdezinfectanți – să fie achizionate și de administrațiile locale, și de școli, să fie achizionate în parteneriat între școli și primării”, a spus Ludovic Orban. (sursa: www.stiriedu.ro)