Masca devine obligatorie în apropierea şcolilor şi grădiniţelor. Amenda pentru nerespectare – 2.500 de lei

Purtarea mastii devine obligatorie la o distanta de 50 de metri in jurul scolilor si gradinitelor din Bucuresti, de catre toate persoanele cu varsta de peste 5 ani. Pana acum, masca era obligatorie la o distanta de 100 de metri fata de unitatile de invatamant, insa s-a decis reducerea la 50 de metri a distantei in care este obligatorie purtarea mastii, in apropierea scolilor si gradinitelor.

Astfel, parintii care vin sa isi duca sau sa isi ia copiii de la scoala trebuie sa poarte masca, chiar daca se afla in aer liber.

De asemenea, autoritatile anunta intensificarea controalelor privind respectarea masurilor de purtare a mastii, igiena mâinilor si distantare fizica in locurile aglomerate.

In majoritatea judetelor s-a luat decizia ca purtarea mastii sa fie obligatorie in jurul scolilor si gradinitelor.
Nerespectarea obligatiei de a purta masca in zonele stabilite se considera contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 la 2.500 lei.

De asemenea, cazinourile si salile de jocuri de noroc se inchid in Capitala, a mai decis Comitetul Municipal pentru Situatii de Urgenta, dat fiind numarul tot mai mare de infectari cu noul coronavirus. (portalinvatamant.ro)