Primăria Chișinău a anunțat că este gata pentru a demara sezonul de încălzire 2020-2021

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Primăria Chişinău a anunțat că este gata pentru a începe sezonul de încălzire 2020-2021. O dispoziție pentru livrarea agentului termic a fost pregătită de viceprimarul de ramură și au fost făcute stocuri de material antiderapant și soluție pentru combaterea poleiului, comunică MOLDPRES.

Într-o postare pe pagina sa oficială, primarul capitalei, Ion Ceban, a precizat că toate cele șapte surse de livrare a agentului termic către fondul locativ – patru surse ale S. A „Termoelectrica” şi trei surse ale „Apă-Canal Chişinău”, sunt pregătite pentru a conecta locuitorii capitalei la agentul termic.

„În prezent sunt deja conectați la agentul termic 12 blocuri locative, o școală şi doi agenți economici. De obicei, locuitorii capitalei sunt conectați la agentul termic atunci când trei zile la rând temperatura aerului nu va depăși 10 grade”, a spus Ceban.

El a specificat că între timp, au fost făcute și stocuri de material antiderapant, 500 de tone de sare şi peste 10 m3 soluție care este folosită pentru combaterea poleiului pe trotuare. “Totodată, a fost anunțată licitația pentru achiziționarea a încă 500 de tone de sare. Iar regia „Exdrupo” deține rezerve de material antiderapant în proporție de 90%”, a conchis Ceban.

Sursă foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos