Consiliul Europei a donat sistemului penitenciar din R. Moldova un lot de echipamente medicale

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Consiliul Europei a donat astăzi sistemului penitenciar din Republica Moldova un lot de echipamente medicale în valoare de 148.888 de euro, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de recepționare a dispozitivelor au fost prezenți ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, William Massolin, șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău și Vladimir Cojocaru, directorul interimar al Administrației Naționale a Penitenciarelor.

“Ajutorul oferit de către Oficiul Consiliului Europei la Chișinău Ministerului Justiției, în special Administrației Naționale a Penitenciarelor, cu certitudine va asigura perfecționarea și ajustarea standardelor naționale la cele europene privind îmbunătățirea condițiilor de detenție. La fel, prestarea unor servicii medicale performante persoanelor lipsite de libertate prin utilizarea tehnicii medicale moderne, va crește calitatea vieții deținuților”, a opinat Nagacevschi.

Șeful Oficiului Consiliului Europei la Chișinău a menționat că echipamentele și dispozitivele medicale donate răspund întru totul cerințelor pentru prestarea serviciilor de îngrijire a sănătății în penitenciare și au fost selectate meticulos pentru a servi scopului alinierii continue a organizării serviciilor de asistență medicală în penitenciare la standardele internaționale în acest domeniu.

Echipamentele medicale au fost livrate și instalate în toate cele 16 secții de asistență medicală primară penitenciară și în Spitalul Penitenciar. Donația a constat din 18 tipuri de echipamente și dispozitive medicale, precum puls oximetre portabile, glucometre, sterilizatoare autoclave, defibrilatoare, tonometre portabile pentru ochi, complexe dentare cu seturi de instrumente și multe altele.

Donația a fost realizată în cadrul Programului ”Promovarea unui sistem de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, finanțat de către Guvernul Norvegiei și implementat de către Consiliul Europei.

foto: Oficiul Consiliului Europei la Chișinău