Orban, despre demiterea inspectorului şcolar general din Argeş: Există o patimă prea mare în competiţia internă

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, cu privire la demiterea Elenei Liliana Murguleţ de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, că este „a nu ştiu câta decizie în care se fac schimbări în administraţie pentru că există o patimă prea mare în competiţia internă” a liberalilor.

„Nu ştiam că am o colegă senator care conduce Guvernul şi ministerul Educaţiei şi că inspectorii şcolari sunt schimbaţi la comandă politică. Din întâmplare o cunosc pe doamna profesoară Murguleţ. A fost profesoară într-un liceu care îmi este apropiat şi în care cineva foarte apropiat de mine a învăţat. Este un cadru didactic cu un înalt profesionalism, extrem de serios şi care a condus Inspectoratul Şcolar cu rezultate. Această decizie este a nu ştiu câta decizie în care se fac schimbări în administraţie pentru că există o patimă prea mare în competiţia internă”, a spus Orban, la sediul PNL.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a solicitat, luni, demiterea de urgenţă a inspectorului şcolar general al judeţului Argeş, susţinând că „a dus politicul în şcoală şi elevii în politică, uzând de poziţia sa”.

„Sper că situaţia de la Argeş este unică la nivel naţional şi va fi rapid soluţionată. Când interesele politice surclasează atribuţiile unei funcţii publice, când un inspector şcolar general obligă profesorii să voteze în funcţie de simpatiile sale şi când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluţia este una singură: demiterea”, a scris Gorghiu, pe Facebook. AGERPRES