CINE PE CINE CONDUCE

În timp ce scena politică la vârf este blocată de alegerile interne din PNL și din USR-PLUS, în spațiile generoase, mobilate politic de ultimele alegeri locale, unde, într-adevăr ar fi trebuit să duduie economia, timpul este pierdut cu tot felul de destabilizări, care mai de care, trebuie să recunoaştem, mai spectaculoase.
Astfel, suntem din ce în ce mai uimiți când constatăm că victoria galbenilor în fața roșilor nu a făcut decât să se schimbe doar actorii, păstrându-se logica din remarca „Altă Mărie cu aceeași pălărie”. Primarii ca primarii, fie ei și generali (sau general, căci România unul are, la București). Asupra lor se năpustesc rechinii după ce DNA a mai reușit să scotocească prin tot felul de gunoaie, care mai de care mai urât mirositoare, și să scoată la suprafață mizerii greu de curățat.
Să vadă și fondatorul USR ce înseamnă să ți se servească de cinci ori pe zi plăcinta cu DEMISIA, și să se orchestreze dosare din răsfoirea cărora să iasă monstrul ce încă mai stă în fruntea urbei, în cazul de față Nicușor Dan.
Dar, ceea ce ar fi trebuit să se întâmple încă nu s-a întâmplat încă. Inițial useriștii au fost puși să viseze cu ochi deschiși, să se lege cu lanțuri în Sala Parlamentului, să zbiere, să filmeze din toate pozițiile reacțiile parlamentarilor uimiți de ce a ajuns să fie Parlamentul României. Trebuie să recunoaștem că acel moment a însemnat un scurt-circuit, o îndepărtare de epoca celor care dorm în fotoliile parlamentare, îmbrăcați în costum, cu cămașă albă și cravată, înspre blugi, tricouri, fustele mulate prin care formele trupurilor dădeau spectacole grotești de ațâțare fără limite, fără jenă și mai ales fără un dram de responsabilitate, cel puțin față de acei curajoși care i-au votat.
Dar, există o vorbă împăciuitoare, poate că acesta este trendul înspre care se îndreaptă omenirea, aici trebuie să ne regăsim și noi, chiar dacă ne regăsim astăzi în poziția occidentului din anii 1950.
Cred că nu suntem încă pregătiți să privim realitatea în față. Nu suntem încă pregătiți „să dăm Cezarului ce este al Cezarului”. Ne păstrăm încă în poziția celor pregătiți să ia STARTUL cu noaptea în cap, verificându-și ambiția de a ieșii primii, de a trece câștigători linia de sosire, pentru ca, mai apoi, să țină mâna întinsă, cerșindu-și răsplata. Ideea de concurs, de victorie detașată, de recunoaştere a valorii sale ca un premiu suprem, încă nu ne mulțumește, încă nu suntem obișnuiți să ține cont de un astfel de mesaj spiritual. Încă brânza dă tonul la victorie fundamentală pentru noi.
Ceea ce se întâmplă acum în București este o lovitură sub centură dată celor care au protestat în Piața Palatului, strigând Jos PSD!, Ciuma Roșie!, MUIE PSD! Împotriva celor care atunci strigau din toți rărunchi lor și ai lui Klaus Werner Iohannis împotriva celor care sunt corupții puterii, pentru ca acum aleșii lor să facă același lucru.
„Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, este obligat să demisioneze, după ce DNA a constatat că există date și probe pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune”.
Anunţul a fost făcut de avocatul Gheorghe Piperea, cel care a publicat şi fotografii cu capturi din ordonanţă.
Acum, dosarul deschis pe numele lui Nicuşor Dan la DNA ar urma să ajungă la Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pentru continuarea cercetării penale, mai spune Piperea: „DNA a constatat că în dosar sunt probe suficiente pentru acuzația de fals în declarații, exercitarea fără drept a avocaturii, spălare de bani și înșelăciune”
Totodată, dacă Nicuşor Dan nu va demisiona, bucureștenii sunt îndreptățiți să îl demită prin referendum, mai precizează avocatul.
P.S. Documentul este oficial, urmând a ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ, deci public și la dispoziția presei”, a scris avocatul Gheorghe Piperea, luni, pe pagina de Facebook.
Nicușor Dan a fost denunțat la DNA, în septembrie 2020, fiind acuzat de şantaj, luare de mită, trafic de influenţă, fals în declaraţii și spălare de bani.
Din această țară nu a mai rămas, se pare, nici măcar nebunia de a te crede împărat. Suntem dezorientați, nu mai știm cine pe cine conduce și de ce ar trebui să fie cineva conducător, dacă nimeni nu ne-a dat de înțeles că știe să conducă?
ADI CRISTI