Alro redirecţionează peste 500.000 mc de oxigen către Secţiile de Terapie Intensivă

Alro redirecţionează, începând cu sfârşitul lunii octombrie, cota de oxigen contractată privat către sistemul medical, grav afectat de cel de-al patrulea val de Covid, informează compania printr-un raport transmis luni Bursei de Valori Bucureşti.

Astfel, menţionează sursa citată, aproximativ 500.000 de metri cubi de oxigen vor fi puşi la dispoziţia sistemului de sănătate pentru Secţiile de Terapie Intensivă.

Alro utilizează aproximativ 240.000 de metri cubi de oxigen tehnic pe lună în cadrul proceselor sale tehnologice, respectiv pentru a opera arzătoarele cuptoarelor utilizate pentru topirea aluminiului reciclat.

„Aceste vremuri dificile ne-au confirmat că trebuie să rămânem împreună şi să ne sprijinim reciproc atât în activităţile de afaceri, cât şi în cadrul comunităţilor locale. Astfel, având în vedere criza de oxigen din sistemul sanitar românesc generată de cel de-al patrulea val de COVID-19, am decis să ne redirecţionăm cota lunară de oxigen contractată de la furnizorul nostru în beneficiul comunităţii. Am găsit soluţii alternative de topire a aluminiului reciclat, astfel încât aproximativ 500.000 de metri cubi de oxigen să poată fi puşi la dispoziţie sistemului de sănătate pentru Secţiile de Terapie Intensivă. Suntem încrezători că, ajutând personalul medical în eforturile sale de a depăşi aceste vremuri fără precedent, sprijinim o revenire sigură şi, sperăm cât mai rapidă a comunităţii noastre la normalitate”, a declarat Gheorghe Dobra, director general al Alro Slatina.

Alro ajută, de asemenea, personalul medical să lupte împotriva valului actual de COVID-19 prin donaţii în valoare de 400.000 lei către Fundaţia Prof. Dr. Matei Balş, 300.000 lei pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, 200.000 lei pentru Spitalul Municipal Caracal şi 200.000 pentru Fundaţia Spitalului de Urgenţă Bucureşti.

În plus, Alum, filiala din amonte a Alro, a donat alţi 200.000 lei Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor medicale în timpul pandemiei de COVID-19.

Spitalele din Slatina şi Caracal vor folosi fondurile pentru a asigura aprovizionarea medicală, siguranţa şi securitatea actului medical, precum şi condiţiile de prevenire a incendiilor, dotând spitalul corespunzător pentru situaţii de urgenţă. Fundaţia Prof. Dr. Matei Balş va folosi donaţia pentru finalizarea lucrărilor de modernizare a Secţiei nr.10 pentru copii „Prof. Dr. Monica Luminos” din cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”.

Grupul Alro a susţinut eforturile comunităţilor de a preveni efectele pandemiei şi de a asigura mediul propice efectuării actelor medicale prin donaţii de aproape 2,6 milioane lei, inclusiv donaţiile curente, constând în bani, echipamente medicale şi de protecţie. Totodată, Grupul a înfiinţat propriile centre de vaccinare în locaţiile sale din Slatina şi Tulcea.

Alro este o subsidiară a Vimetco N.V., companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa, 35.000 de tone pe an de aluminiu reciclat şi cu o capacitate de 335.000 de tone pe an de aluminiu turnat şi facilităţi de procesare de 130.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald şi la rece şi divizia de extrudare.

Principalele pieţe de desfacere pentru produsele ALRO sunt Uniunea Europeană, dar compania are exporturi şi în SUA şi Asia.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori Bucureşti a aprobat includerea Alro în BET, indicele principal al pieţei. Acţiunile ALRO au fost listate la BVB în octombrie 1997. AGERPRES