Consumul de energie electrică la Parlament a scăzut cu 30 la sută în ultima lună

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. În ultima lună, Parlamentul a economisit 30,3% la consumul de energie electrică, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, relatează MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, începând cu vara acestui an, s-a trecut la regimul manual de conectare și deconectare a sistemului de aer condiționat, astfel încât, în lipsa persoanelor în încăpere, inclusiv în sala de ședințe plenare, sistemul nu funcționează, fapt care a permis o reducere importantă a consumului de energie.

De asemenea, a fost redus iluminatul interior, fiind stinse luminile din holuri, iar toate corpurile de iluminat utilizate sunt de tip LED. În afara orelor de lucru, este folosită, la necesitate, doar lumina de semnalizare, iar pe timp de noapte iluminatul în interiorul clădirii este sistat.

Totodată, instituția informează că s-a renunțat la iluminarea clădirii din exterior și a teritoriului adiacent pe timp de noapte. În zilele de odihnă și de sărbători, toate sistemele inginerești din clădirea Parlamentului sunt deconectate.

Foto: Parlament