ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 15 ianuarie 2023, poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 80 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.

Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 81 de evenimente, dintre care 70 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost sesizate 29 de infracţiuni.

Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 302 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 108.501 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 25 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.

REȚINUT PENTRU ÎNCĂLCAREA ORDINULUI DE PROTECȚIE

La data de 12 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hîrlău și Postului de Poliție Belcești, au reținut un bărbat, din com. Belcești bănuit de comiterea infracțiunilor de violență în familie, amenințare, lipsire de libertate și nerespectarea măsurilor dipuse prin ordinul de protecție.

Faptele ar fi fost comise la data de 10 ianuarie a.c..

Bărbatul reținut de polițiști a fost introdus în Arestul I.P.J Iași.

La data de 13 ianuarie a.c., acesta a fost prezentat Pachetului de pe lângă Judecătoria Hîrlău și Judecătoriei Hîrlău, instanța dispunând arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cercetările continuă.

MANDAT DE EXECUTARE A PEDEPSEI , PUS IN APLICARE DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 13 ianuarie a. c, polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis Judecătoria Roman, pe numele unui bărbat, din comuna Tomești.

Acesta a fost condamnat la pedeapsa de un an închisoare pentru comiterea infracțiunii de introducerea în mod ilicit de telefoane mobile și alte mijloace de comunicare la distanță într-un penitenciar, în scopul folosirii lor de către deținuți.

Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul Iaşi în vederea executării pedepsei.

CERCETAȚI PENTRU  INFRACȚIUNI LA REGIMUL RUTIER

La data de 14 ianuarie 2023, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Urbană Iași au oprit pentru control un bărbat, din mun. Iași, care conducea un autoturism pe raza mun. Iași.

În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că șoferul are dreptul de a conduce auto suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar cercetările continuă.

La data de 14 ianuarie 2023, polițiștii Secției nr. 2 Poliție Urbană Iași au oprit pentru control un bărbat, din mun. Iași, care conducea un autoturism pe raza mun. Iași.

Întrucât șoferul, emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, iar cercetările continuă.

La data de 15 ianuarie 2023, un echipaj format din polițiști ai Poliției Orașului Hârlău și jandarmi au oprit în trafic, pe raza orașului, un autoturism condus de un tânăr din com. Scobinți.

În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că șoferul nu ar deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

La data de 14 ianuarie a.c., polițiștii Poliției Orașului Hîrlău au depistat pe raza comunei Belcești, un bărbat, din comuna Balș care ar fi condus un auto pe drumul public, fiind sub influența alcoolului.

Bărbatul a refuzat să se supună prelevării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, iar cercetările sunt continuate.

 

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC

La data de 13 ianuarie a.c., poliţiştii Serviciului Rutier Iași au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea accidentelor rutiere.

Astfel, au fost aplicate 177 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 58.595 lei, dintre care 112 pentru viteză, 8 pentru depășiri neregulamentare, iar restul pentru alte abateri.

De asemenea au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 18 permise de conducere, dintre care 10 pentru viteză, iar 8 pentru depășiri neregulamentare.

Spre exemplu, un bărbat, de 36 ani a condus un auto pe raza comunei Boureni, cu viteza de 117 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 2.175 lei și s-a luat măsura reținerii permisului de conducere pentru 90 de zile.

Un bărbat a condus un auto pe raza comunei Mircești, cu viteza de 136 km/h. Acesta a fost sancționat cu amendă în cuantum de 1.450 lei și s-a luat măsura reținerii permisului de conducere pentru 120 de zile.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR RUTIERI IEȘENI PENTRU SIGURANȚA PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC

În ziua de 15 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri ieșeni au acționat, pe raza mun. Iași pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau substanţe psihoactive, precum și a celor produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor.

Astfel, au fost aplicate peste 80 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de 19.432 lei, dintre care:

  • 11 pentru neacordare pietoni;
  • 2  pentru neacordare vehicule;
  • 64 pentru alte abateri.

De asemenea au fost reținute 13 permise de conducere (dintre care 11 pentru neacordare prioritate pietoni și 2 pentru neacordare prioritate vehicule) și a fost reținut un certificat de înmatriculare.

De exemplu, un bărbat, de 45 ani, din municipiul Iaşi, a fost oprit în trafic în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din mun Iaşi. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de  0,12 mg/l în aerul pur expirat. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional și s-a dispus retinerea permisului de conducere.

De asemenea, un tânăr în vârstă de 19 ani, din mun. Paşcani, a condus un autoturism pe o stradă din mun. Iași și nu ar fi  acordat prioritate de trecere unui pieton, angajat regulamentar în traversarea străzii pe marcajul pietonal. Acesta a fost sancţionat contravenţional și i-a fost reținut  permisul de conducere pentru o perioadă de 60 zile.

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR IEȘENI PENTRU SIGURANȚA

PARTICIPANȚILOR LA TRAFIC

În ziua de 15 ianuarie a.c., poliţiştii Poliţiei Oraşului Târgu Frumos au acționat pe raza orașului pentru prevenirea accidentelor rutiere produse ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză şi depășirilor neregulamentare.

Astfel, au fost aplicate 118 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 39.050 lei, din care:

  • 51 pentru nerespectarea regimului legal de viteză;
  • 2 pentru depăşiri neregulamentare;
  • 65 pentru alte abateri.

De asemenea au fost reținute 12 permise de conducere și 1 certificat de înmatriculare.

De asemenea, un tânăr în vârstă de 19 ani, din judeţul Iaşi, ar fi condus un autoturism în afara localităţii Târgu Frumos cu viteza de 145 km/h. Șoferul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2900 lei şi i-a fost reținut permisul de conducere pe o perioadă de 90 zile.