Evenimente dedicate Zilei Culturii Naţionale, la Berlin

Ambasada României la Berlin şi Institutul Cultural Român din Berlin au organizat, miercuri, o seară culturală dedicată Zilei Culturii Naţionale, oferind un concert de muzică de cameră, cu lucrări semnate de George Enescu şi Constantin Silvestri, în contextul în care în acest an este omagiată împlinirea a 110 ani de la naşterea muzicianului şi compozitorului Constantin Silvestri.

Concertul a fost susţinut de muzicienii: Andreea Novac (soprană), Radu Nagy (violoncel), Alexandra Paladi (vioară), Wontae Kim (violă), Iosif Ion Prunner şi Cristian Niculescu (pian). Concertul a fost însoţit de proiecţii multimedia realizate de istoricul Cristina Enăşescu, informează ambasada într-un comunicat de presă.

În acelaşi context de sărbătorire a zilei de naştere a lui Mihai Eminescu şi de celebrare a Zilei Culturii Naţionale, ambasadorul Adriana Stănescu a prezentat un cuvânt de deschidere în cadrul seriei de evenimente a Zilelor Eminescu, organizate de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”. În cadrul manifestărilor, a avut loc ceremonia de acordare a Premiului Naţional pentru Promovarea Operei Eminesciene, care în acest an a fost decernat doamnei Ilina Gregori, din Germania, docent emerit al Universităţii Libere din Berlin.

Evenimentele s-au bucurat de prezenţa unor personalităţi de seamă ale culturii române contemporane, din ţară sau din străinătate. Ambasada României la Berlin a susţinut derularea Zilelor Eminescu, în cadrul parteneriatului de lucru cu Memorialul Ipoteşti şi Consiliul Judeţean Botoşani, în virtutea căruia membrii comunităţii române din Germania au beneficiat de acces online la transmiterea evenimentelor respective. AGERPRES