Costel Alexe: Avem vești bune despre proiectul Pod peste Prut de la Ungheni

Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași a declarat că a  continuat discuțiile despre proiectele de infrastructură, la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii România, cu Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat, și Lucian Rusu, secretar general adjunct în Guvernul României.
„Avem vești bune despre proiectul Pod peste Prut de la Ungheni, care avansează cu pași repezi. Ne dorim să intrăm cu acest proiect cât mai repede în Ședința de Guvern pentru a aproba indicatorii tehnico-economici.
Caietul de sarcini este aproape finalizat, iar în scurt timp poate să înceapă procedura de licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor, ce vor însemna o investiție de peste 𝟰𝟬.𝟬𝟬𝟬.𝟬𝟬𝟬 𝗲𝘂𝗿𝗼, finanțată din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat.
În februarie va fi formată comisia mixtă România – Republica Moldova, care va monitoriza cum se vor desfășura lucrările pe perioada implementării investiției.
Acest pod va interconecta infrastructurile rutiere între ambele țări: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).
Guvernarea liberală recuperează timpul pierdut, iar acest obiectiv de investiții va însemna o etapă majoră în dezvoltarea economică a județului Iași și Moldovei”, precizează Costel Alexe.