„Sprijin pentru Consolidarea Modelului de Guvernare în Învățământul Preterțiar în România”

Lucian Rusu, secretar general adjunct al Guvernului României și prim-vicepreședinte PNL Iasi informează că săptămâna aceasta, a avut plăcerea de a intra în dialog cu reprezentanții Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) veniți la București în cadrul proiectului de suport tehnic „Sprijin pentru Consolidarea Modelului de Guvernare în Învățământul Preterțiar în România” implementat de către Ministerul Educației.
Proiectul este finanțat de către Direcția Generală Sprijin pentru Reforme Structurale (DG REFORM) din cadrul Comisiei Europene și are ca scop susținerea implementării reformelor prevăzute în Raportul final al proiectului „România Educată”.
”Viitoarea lege a învățământului preuniversitar va include măsuri semnificative de îmbunătățire a modului în care se realizează guvernanța învățământului preuniversitar, context în care susținerea venită din partea OCDE este crucială.
La nivelul Secretariatului General al Guvernului suntem dedicați susținerii tuturor eforturilor care vor conduce la aderarea României la OECD și la reforma sustenabilă a sistemului de educație.
Proiectele legilor educației sunt un pas important în această direcție!”, precizează Lucian Rusu.