Un lot de echipament de peste 125 mii de euro a fost donat Consiliului Audiovizualului de UE

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Jānis Mažeiks, a vizitat azi Consiliul Audiovizualului pentru a dona autorității 45 de calculatoare, 46 de (UPSuri), 16 laptopuri, opt monitoare, două servere, precum și 55 de licențe pentru diferite tipuri de soft. Valoarea totală a echipamentului donat este 125 mii de euro, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de transmitere a donației, Ambasadorul Jānis Mažeiks a declarat că Uniunea Europeană urmărește, prin contribuția sa, să modernizeze dotarea tehnică a CA-ului și să sporească implicit capacitățile personalului responsabil de controlul conținuturilor media audiovizuale.

Președintele Consiliului Audiovizualului, Liliana Vițu, a spus că donația va spori randamentul autorității de reglementare, monitorizarea conținuturilor audiovizuale fiind unul din cele 7 obiective pe care și le-au stabilit membrii CA pentru anul 2023.

Actuala componență a Consiliului Audiovizualului și-a început mandatul pe 16 decembrie 2021, pentru o perioadă de șase ani.