Breaking News

ACTIUNI ALE POLITIEI IESENE PENTRU SIGURANTA CETATENILOR

La data de 03 aprilie 2023, politistii ieseni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 300 de sanctiuni contraventionale, iar în urma actiunilor si interventiilor efectuate au fost sesizate peste 40 de infractiuni. Ieri, politistii au actionat, la nivelul judetului Iasi, pentru prevenirea faptelor antisociale si mentinerea ordinii si sigurantei publice. Au fost organizate 6 actiuni si s-a intervenit la 122 de evenimente, dintre care 105 au fost sesizate prin 112. În urma activitatilor au fost sesizate 44 de infractiuni. Totodata, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 329 de sanctiuni contraventionale, în valoare totala de peste 127.860 de lei. Siguranta rutiera si salvarea de vieti sunt, de asemenea, prioritati ale Politiei Iesene. Astfel, politistii rutieri au desfasurat activitati pentru prevenirea accidentelor de circulatie. Au fost retinute, în vederea suspendarii dreptului de a conduce, 33 de permise de conducere.

PUNEREA ÎN CIRCULATIE SAU CONDUCEREA UNUI AUTOVEHICUL NEÎNMATRICULAT SAU NEÎNREGISTRAT

La data de 03 aprilie a.c., politistii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Nationale si Europene Iasi au identificat un auto pe DN 24, pe raza comunei Bârnova, condus de un barbat de 40 de ani, care ar fi condus un auto neînmatriculat. Astfel, în urma verificarilor efectuate, s-a constatat faptul ca autoturismul ar fi fost radiat din circulatie la data de 31 martie 2023, în prezent neavând drept de circulatie. În cauza a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârsirii infractiunii de ,,punerea în circulatie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat”. Cercetarile continua.

ACTIUNE DESFASURATA DE POLITISTII BIROULUI RUTIER IASI

La data de 03 aprilie a.c., în intervalul orar 09:00 – 15:00, politistii Biroului Rutier Iasi si cei de ordine publica au organizat si desfasurat o actiune preventiva, pe raza Municipiului Iasi, în zonele si pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat. Astfel, au fost obtinute urmatoarele rezultate:  Au fost efectuate 80 de testari alcoolscopice;  Au fost aplicate 376 de sanctiuni contraventionale, dintre care: • 45 pentru abateri comise de pietoni; • 51 pentru viteza neregulamentara; • 1 pentru conducerea sub influenta alcoolului; • 3 pentru abateri comise de biciclisti/conducatori de trotinete; • 40 pentru neacordare prioritate pietoni/vehicule; • 236 pentru alte abateri;  Valoarea sanctiunilor aplicate este de121.640 lei;  Au fost retinute 56 de permise de conducere, dintre care 5 pentru viteza neregulamentara, 1 pentru conducerea sub influenta alcoolului, 30 pentru neacordare prioritate pietoni si 20 pentru alte abateri;  Au fost retrase 10 certificate de înmatriculare. Spre exemplu, o femeie din mun. Iasi, în timp ce conducea auto pe raza mun. Iasi, nu a oprit si nu a acordat prioritate de trecere unui pieton angajat regulamentar în traversarea strazii. Astfel, aceasta fost sanctionata contraventional conform OUG nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, si s-a dispus masura retinerii permisului de conducere pe o perioada de 60 zile.