Deputații se vor reuni joi în ședință

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Deputații se vor întruni joi, 13 aprilie în ședință plenară. Biroul permanent a aprobat ordinea de zi bisăptămânală, comunică MOLDPRES.

În această perioadă, deputații vor examina, în lectură finală, modificări la mai multe acte normative: Legea comunicațiilor poștale, Legea privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare și Legea privind activitatea de asigurare sau reasigurare. Tot în a doua lectură va fi examinat proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative cu scopul simplificării unor proceduri în procesul penal, documentul privind implementarea Protocolului nr. 16 la Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale și inițiativa legislativă prin care se urmărește îmbunătățirea mecanismului de eliberare a licențelor obligatorii.

În prima lectură, va fi examinat proiectul de lege cu privire la garantarea depozitelor în bănci, proiectul de lege privind avertizorii de integritate și proiectul de lege privind Banca biologică umană. Pe ordinea de zi a mai fost inclus proiectul de lege care vizează modul de administrare a drumurilor, precum și inițiativele legislative care prevăd modificări la Legea privind funcționarul public cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, la Legea viei și vinului și la Legea cu privire la mărimea, modul și temenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

În plenul Parlamentului vor fi propuse spre examinare și ratificarea unor acorduri: Acordul cu Georgia cu privire la recunoașterea și protecția reciprocă a indicațiilor geografice, semnat la Tbilisi la 1 februarie 2023; Acordul cu Uniunea Europeană privind transportul rutier de mărfuri, semnat la Lyon la 29 iunie 2022; Acordul cu Comitetul Internațional al Crucii Roșii privind statutul, privilegiile și imunitățile Comitetului Internațional al Crucii Roșii în Republica Moldova, semnat la Chișinău pe 11 ianuarie curent.