Maia Sandu a exprimat recunoștință pentru sprijinul oferit de Spania 

Chişinău, 26 iun. /MOLDPRES/. Șefa statului a avut astăzi o întrevedere cu Juan Antonio Martín Burgos, Însărcinatul cu afaceri a.i. al Biroului Diplomatic al Regatului Spaniei în Republica Moldova, aflat la sfârșit de mandat. Interlocutorii au avut un schimb de opinii pe subiecte ce țin de agenda bilaterală, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Președintele Maia Sandu i-a mulțumit oficialului pentru sprijinul politic oferit de Spania, un partener important al Moldovei, pentru agenda de reforme a guvernului și parcursul nostru european. Șefa statului a menționat că în perioada 2022-2023 cooperarea bilaterală a devenit mai strânsă în domenii importante precum: sănătate și protecție socială, educație, afaceri interne și apărare. Președintele a subliniat că mizăm și în continuare pe avansarea bunelor relații dintre Chișinău și Madrid.

Cei doi au discutat și aspecte de pe agenda europeană a Republicii Moldova, în contextul preluării în iulie de către Spania a președinției Consiliului European precum și al găzduirii următorului summit al Comunității Politice Europene în luna octombrie. Șefa statului a mulțumit pentru sprijinul pe care îl primește Moldova pentru parcursul nostru european, și a menționat că și în continuare contăm pe sprijinul Spaniei pentru accelerarea în următoarele etape de aderare la Uniunea Europeană.