Turcan: O onoare să-l cunosc pe John Malkovich; fiecare film produs în România contribuie la promovarea ţării

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, s-a întâlnit, luni, cu echipa de producţie a filmului „Cravata galbenă” dedicat marelui dirijor Sergiu Celibidache şi cu actorul John Malkovich, care-l interpretează pe legendarul maestru, prilej cu care oficialul român a subliniat că fiecare film produs în România contribuie la promovarea internaţională a mediului cultural şi a ţării noastre.

„Actori mari filmează în România. A fost o mare onoare pentru mine să-l cunosc pe dl John Malkovich, care în aceste zile filmează în România alături de Miranda Richardson, Sean Bean şi Charlie Rowe, un film despre viaţa şi cariera marelui dirijor de origine română Sergiu Celibidache. Împreună cu Excelenţa Sa Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti şi cu dl. Serge Ioan Celibidachi, regizorul filmului şi fiul renumitului dirijor, am avut ocazia de a discuta pe larg despre potenţialul uriaş de creştere al industriei cinematografice din România şi programele derulate cu succes în multe state din Europa şi SUA”, a scris Turcan, pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, ministrul Raluca Turcan reaminteşte că săptămâna trecută a pus spre consultare publică proiectul de hotărâre privind organizarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale.

„De aceea, o schemă de finanţare este o soluţie pentru dezvoltarea acestui sector economic cu multiple beneficii pentru România. Îmi asum să susţin demersurile de repornire a schemei de finanţare a producţiei de film în România, la standarde internaţionale şi competitive. În acest sens, am publicat săptămâna trecută spre consultare publică proiectul de hotărâre privind organizarea Oficiului de Film şi Investiţii Culturale, primul pas spre crearea unui cadru instituţional adecvat”, a mai afirmat ministrul Culturii. AGERPRES