USR susţine înfiinţarea urgentă a Avocatului Pacientului

USR susţine înfiinţarea ”urgentă” a Avocatului Pacientului, un organism independent care să apere drepturile acestora şi să investigheze cazurile de administrare defectuoasă, de abuz sau discriminare din sistemul de sănătate.

„Avocatul Pacientului trebuie înfiinţat urgent! Ceea ce s-a întâmplat cu Alexandra, care a murit în dureri fără ca cineva din spital să o fi băgat în seamă, într-o gardă în care unul sau mai mulţi medici dormeau, nu este o întâmplare. Nu este un accident pur şi simplu. Se întâmplă în fiecare zi undeva în ţară. E ceva ce putea fi evitat uşor, dacă în fruntea spitalelor am avea oameni competenţi, profesionişti care au ajuns acolo pe merit, nu prin numiri politice. Dar, OUG-ul dat de Vlad Voiculescu, care interzicea membrilor de partid cu funcţii de conducere să fie manageri de spitale, a fost respins de PSD – PNL. Ca să poată să-şi numească ei pilele în funcţii publice în continuare”, a scris USR, joi, pe Facebook.

Liderul USR Bucureşti, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătăţii, a inclus în programul de guvernare din 2020 propunerea de înfiinţare a unui Avocat al Pacientului.

„După ce au dat USR afară de la guvernare, PNL şi PNL au eliminat propunerea din programul lor. USR cere PSD – PNL înfiinţarea acestui Avocat al Pacientului. Proiectul există, a fost scris de USR, trebuie doar să-l puneţi în aplicare”, se explică în postarea partidului.

Vlad Voiculescu aminteşte, totodată, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Capitală a implementat un proiect de digitalizare în mai multe unităţi sanitare.

„În mai multe spitale din Bucureşti, ASSMB – a cărei conducere este susţinută de USR – a introdus sisteme digitale care înregistrează fiecare interacţiune dintre medic/asistentă şi pacienţi. În şase luni ar trebui să avem primele statistici relevante, cât şi extinderea măsurii în mai multe spitale”, precizează fostul ministru al Sănătăţii. AGERPRES