Puncte de prim-ajutor în cele cinci centre de cartier

Întrucât Iașul se află sub o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu de temperaturi foarte ridicate și disconfort termic accentuat, primarul Mihai Chirica a dispus Comitetului Local pentru Situații de Urgență să aplice imediat planul de măsuri pentru diminuarea efectelor negative provocate de vremea caniculară.
Printre altele, Primăria Municipiului Iași a încheiat un protocol de colaborare cu Crucea Roșie – Filiala Iași și a înființat puncte de prim-ajutor în cele cinci centre de cartier (Păcurari, Nicolina, Tătărași, Alexandru cel Bun și Frumoasa). Centrele sunt dotate cu aer condiționat și automate de apă potabilă, iar în zilele de avertizare de cod galben / portocaliu, voluntarii Crucii Roșii, alături de personal medical specializat asigurat de Direcția de Sănătate Publică Iași, acordă asistență de specialitate persoanelor care au nevoie de ajutor.
Mulțumim, Crucea Roșie – Filiala Iași și personalului medical implicat!
Mai multe despre planul de măsuri pentru diminuarea efectelor negative provocate de vremea caniculară puteți afla aici: https://tinyurl.com/2v6ecyda