Primarul Mihai Chirica întâlnire la Palatul Elisabeta, la invitația Alteței Sale Regale Principele Radu

În cursul săptămânii trecute,  primarul Mihai Chirica a participat, alături de organizatorii și partenerii proiectului cultural-educativ Centenarul Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, la o întâlnire la Palatul Elisabeta, la invitația Alteței Sale Regale Principele Radu, în numele Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. Evenimentul a avut loc în prezența Alteței Sale Regale Principele Radu și a Alteței Sale Regale Principesa Elena.
Proiectul a fost inițiat în anul 2022, la 100 de ani de la încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, de către Asociația ARTIS din Iași, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, sub auspiciile Familiei Regale a României. Caravana a pornit de la Iași pe urmele vizitelor Familiei Regale în România Întregită (1919-1927) și a trecut prin 23 de orașe din România și Republica Moldova, oferind spectatorilor filme documentare și beneficiind de prezența mai multor oameni de cultură din lumea cinematografiei și a istoriei. Proiectul a avut drept ambasadori personalități culturale și universitare, precum și din societatea civilă.
Momentul unic care a avut loc la Palatul Elisabeta a fost încă o dovadă a faptului că un astfel de proiect poate fi baza unui adevărat legământ între regalitate, societate și elite!