ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

La data de 06 decembrie 2023 poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.

Au fost aplicate peste 250 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.

Poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 5 acţiuni şi s-a intervenit la 115 evenimente, dintre care 105 au fost sesizate prin 112.

În urma activităţilor au fost aplicate 271 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 81.890 de lei și au fost constatate 24 de infracțiuni.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiei ieşene.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.

Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 20 de permise de conducere și retrase 12 certificate de înmatriculare.

UPDATE://LA VOLAN SUB INFLUENȚA BĂUTURILOR ALCOOLICE

La data de 01 decembrie a.c., în cadrul unei acțiuni, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Podu Iloaiei au oprit pentru control un auto condus de un bărbat, în vârstă de 64 de ani, ce se deplasa din direcția Sârca spre Podu Iloaiei într-un mod sinuos.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, rezultând o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la o unitate medicală în vederea prelevării de probe biologice.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 05 decembrie a.c., bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

La data de 06 decembrie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și Judecătoriei Iași, instanța dispunând luarea măsurii arestării la domiciliu a bărbatului pentru 30 de zile.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.

ACTIVITATE PREVENITVĂ DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII IEȘENI

La data de 06 decembrie a.c., în baza Proiectului ,,Şcoală fără bullying”, poliţiștii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară Iași au desfășurat nouă activități informativ – preventive la Şcoala Gimnazială ,,I. Romanescu” din comuna Româneşti şi la Şcoala Profesională Dumeşti din comuna Dumești.

În cadrul activităţilor au fost descrise fenomenele de bullying şi cyberbullying prin prezentarea principalelor caracteristici, cauze şi factori care favorizează apariţia acestora în rândul elevilor, formele de manifestare întâlnite în mediul şcolar, precum şi recomandări care să reducă riscul victimizării elevilor (respectarea regulamentului unităţii şcolare, informarea cadrelor didactice şi a părinţilor atunci când se impune acest lucru).

La activităţi au participat 219 elevi şi 15 cadre didactice.

ACȚIUNE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTI PENTRU MENȚINEREA UNUI CLIMAT DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ

La data de 06 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliție Iași au acționat pe raza de competenţă pentru menținerea unui climat de ordine și siguranţă publică, a conflictelor stradale şi a infracţiunilor comise cu violenţă şi de tulburare a ordinii şi liniştii publice, verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la operațiunile cu articole pirotehnice.

Au fost obținute următoarele rezultate:

  • Au fost legitimate 22 de persoane;
  • Au fost verificate 5 autovehicule;
  • Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, dintre care 6 la OUG nr. 195/2002, 9 la Legea nr. 61/1991, iar 2 pentru alte abateri;
  • Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 6.790 de lei.