Breaking News

Cătălin Drulă: La şefia Secretariatului de stat pentru revoluţionari să nu fie pus un politruc

USR îl acuză, într-un comunicat transmis, joi, AGERPRES, pe premierul Marcel Ciolacu că „îşi foloseşte” funcţia pentru a-şi rezolva problemele personale din „dosarul de fals revoluţionar”.

„Marcel Ciolacu îşi apără impostura în stil mafiot. La şefia Secretariatului de stat pentru revoluţionari să nu fie pus un politruc”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă, conform comunicatului menţionat.

USR afirmă că premierul Ciolacu „l-a înlocuit de la şefia Secretariatului de stat pentru revoluţionari pe cel care i-a refuzat titlul de luptător cu rol determinant, titlu care i-ar aduce şefului PSD numeroase beneficii”.

„Marcel Ciolacu este un impostor. Un revoluţionar de carton care mânjeşte memoria luptătorilor din 1989 pentru libertate în schimbul unor bani şi terenuri din partea statului. Nu există nicio dovadă a vreunei fapte de vitejie a premierului Ciolacu la Revoluţie. La această concluzie a ajuns şi Secretariatul pentru revoluţionari, condus la acea dată de Mihai Dodu. Ce a urmat după decizie? Mai întâi, Ciolacu a încercat intimidarea lui Mihai Dodu, iar acum l-a demis din funcţie. Îşi apără impostura într-un stil mafiot. Îi execută din funcţie pe toţi cei care nu închid ochii. În locul oamenilor demni sunt aduşi apropiaţii de partid veniţi să execute ordinele”, a adăugat Cătălin Drulă.

USR susţine că „Secretariatul de stat pentru Revoluţionari trebuie să fie condus de un om integru şi competent, fără legături de partid, astfel încât instituţia să poată face lumină cu adevărat în miile de dosare ale unor falşi revoluţionari”.

„Secretariatul nu poate fi condus de un fost preşedinte de filială PSD, uns prefect al Capitalei de Viorica Dăncilă, exact în momentul în care circa 1.500 de certificate de aşa-zis revoluţionar sunt în procedură de analiză şi pe cale să fie anulate. Demiterea lui Mihai Iulian Dodu din funcţia de secretar de stat al Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 vine cu doar câteva zile înainte de termenul în procesul prin care premierul Marcel Ciolacu a contestat refuzul Secretariatului de a-i acorda titlul de luptător cu rol determinant”, se mai menţionează în comunicatul USR. AGERPRES