Contract pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent unui proiect de amplasare de panouri fotovoltaice la CET 2 Holboca

Primarul Mihai Chirica a semnat un contract pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent unui proiect de amplasare de panouri fotovoltaice la CET 2 Holboca, precum și de realizare a documentației necesare depunerii acestuia în vederea finanțării prin Fondul pentru Modernizare, Programul-cheie 1: Surse regenerabile de energie şi stocarea energiei, sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice propusă din surse regenerabile pentru autoconsum.
Documentele vor fi elaborate de EDS Advisors SRL din județul Cluj, în cel mult 12 luni, pentru o sumă de 200.000 lei fără TVA (238.000 lei cu TVA).
Corelat, primarul a semnat și un contract pentru elaborarea studiului topografic privitor la depozitul de cărbune de la CET 2 Holboca necesar aceluiași proiect de amplasare de panouri fotovoltaice.
Studiul va fi făcut de PFA Dragoș Gabriel Alin în cel mult două luni pentru o sumă de 18.000 lei fără TVA.
Centrala fotovoltaică va fi alcătuită dintr-un număr de 14.000 module PV, fiecare dintre ele fiind formate dintr-un număr de 132 de celule (tip monocristaline). Puterea minimă a modulelor PV va fi de 700 Wp, cu un randament nominal de minimum 21,1% (peste valoarea limită de 19% impusă prin ghidul de finanţare). Modulele PV vor fi instalate pe o structură prefabricată din aluminiu sau oţel galvanizat, la o înclinare de 10 grade, cu orientarea Est-Vest.
Valoarea totală a proiectului este de 49,720,850.59 lei inclusiv TVA.
Investiția este în concordanță cu prioritățile Comisiei Europene cu privire la capacităţile termoenergetice care folosesc cărbune, care impun închiderea în viitor a CET 2 Holboca din considerente de mediu şi economice și utilizarea de surse de energie verde.