Colegiul Național „Mihai Eminescu”, 159 de ani de existență

Colegiul Național „Mihai Eminescu” aniversează în perioada 11 – 15 ianuarie 159 de ani de existență. Încununarea Zilelor Colegiului a avut loc în cadrul superb oferit de Aula Magna „Carmen Sylva” a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi”, alături de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Iași, ai autorităților locale și județene și ai partenerilor și colaboratorilor Colegiului.
„M-am bucurat să fiu, de Ziua Culturii Naționale, alături de unul dintre cele mai prestigioase licee din Iași, care poartă cu onoare numele poetului sufletului românesc! M-am bucurat să mă aflu printre dascăli și elevi, pentru că aici, printre ei, redescopăr minunata lume a căutării cunoașterii, a enigmelor rezolvate și a misterelor care își caută încă soluțiile. Acestea sunt adevăratele exerciții și probleme care trebuie să apară în manualele școlare.
Mihai Eminescu spunea despre cultură că este educația minții! Iată că prin cultură, ca și prin școală, nu trebuie să urmărim acumularea unor informații stufoase și inutile, ci înțelegerea lumii din jurul nostru. Trebuie să învățăm să gândim noi înșine, pentru a deveni tot mai creativi, mai inovativi, mai performanți, dar și pentru a vedea când suntem manipulați, mințiți, amăgiți. Țara noastră are nevoie de generații de tineri care să își dorească din tot sufletul să lupte pentru binele României. Eu sunt convins că printre elevii Colegiului „Mihai Eminescu”, ca și în întreaga Educație ieșeană, se află acei oameni cu care mâine ne vom mândri!
Dragi elevi, profitați de această vârstă în care curiozitatea vă este cel mai loial prieten!
Dragi dascăli, profitați de această descărcare uriașă de energie și canalizați-o spre scopuri nobile, formând caractere adevărate și transformând copiii de azi în personalitățile și modelele de mâine”, precizează primarul Mihai CHirica.