„Omul cu cinci pisici” – o comedie de Ion Sapdaru!

Ateneul Național din Iași vă invită Joi, 21 martie 2024, ora 19.00 la Sala Unirii (Cinema Victoria), la o nouă comedie de Ion Sapdaru!

„Omul cu cinci pisici” – o comedie de Ion Sapdaru!

Această poveste comică închipuită de Ion Sapdaru ne aduce într-un spațiu scenic unde evenimentele se desfășoară într-un realism magic fabulos, unde totul e posibil, chiar și faptul că pisicile sunt binecuvântate să vorbească în graiul omenesc, iar Academia de la Stochkolm acordă unui clovn premiul Nobel în domeniul „Felinologiei”
( știintă inventată de autor). Iar cele cinci pisici dresate de venerabilul Oliver, par mai curând niște actrițe cu comportament de felină.  Uneori însă par niște pisici cu caracter de actriță. Răutăcioase, puse pe gâlceavă, alintate și leneșe dar talentate și curajoase. Trăim împreună cu ele un final de carieră și de viață a unui bătrân clovn care se agăță de ultimul său spectacol dar pe care n-o să-l mai vadă pe scenă, pentru că pufoasele lui pisici se vor droga cu valeriană tocmai în seara premierei și nu vor mai fi în stare să iasă pe scenă…

Scenografie: Cătălin Târziu
Costume: Alina Dincă-Pușcașu
Asistent regie: Mălina Balcan
Video-design: Cristi Bortoș, Vladimir Pușcașu
Coregrafie: Oana Sandu

Cu participarea extraordinară a actorului Constantin Pușcașu, alături de:
Ioana Aciobanitei
Mălina Balcan
Iuliana Budeanu
Mariana Dumitrache
Mara Lucaci
Alexandra Paftală
și
Petre Sapojnic

Nerecomandat minorilor sub 14 ani!