26 de organizații au primit granturi în valoare de 12 mln de lei pentru a implementa inițiative de tineret

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Un număr de 26 de organizații din țara noastră vor implementa pe parcursul anului curent mai multe inițiative de tineret, cu susținerea financiară a Ministerului Educației și Cercetării (MEC) și Agenției Națională pentru Tineret. În total, în acest scop au fost alocate circa 12 milioane de lei. Certificatele de grant au fost înmânate astăzi organizațiilor beneficiare, transmite MOLDPRES.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a specificat că acest program este o oportunitate de a consolida colaborarea cu organizațiile de tineret și de a promova acele politici care urmează a fi realizate în sector. „Ne bucurăm că există un spectru larg de proiecte care vor fi finanțare – de la promovarea culturii și artei, până la prevenirea și combaterea bullying-ului sau promovarea incluziunii școlare a copiilor cu cerințe educaționale speciale. Sperăm ca proiectele să finalizeze cu succes, iar noi ne vom strădui să extindem treptat această inițiativă pentru că este una extrem de importantă și ne ajută să ajungem la cât mai mulți tineri din Republica Moldova”, a spus ministrul.

Directorul Agenției Naționale pentru Tineret, Ion Donea, a afirmat că în acest an vor fi implementate proiecte diverse, care vizează partea de participare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor, inclusiv relaționarea cu autoritățile publice locale, dar și în cadrul instituțiilor de învățământ. „Pentru noi sunt importante și proiectele care investesc în formarea și dezvoltarea profesională a lucrătorilor de tineret, în consolidarea capacităților umane și instituționale ale organizațiilor de tineret, centrelor de tineret și altor structuri din sector, iar în felul ăsta va crește și calitatea activităților și serviciilor oferite pentru tineri”, a adăugat Ion Donea.

Cele 26 de organizații beneficiare au fost selectate în bază de concurs. Acestea urmează să implementeze activitățile planificate în perioada aprilie-noiembrie 2024.