Eugen Tomac: Încă un bir pe capul românilor pus de guvernul Ponta

Partidul Mișcarea Populară cere parlamentarilor PNL să își exprime deschis opoziția față de acest nou bir și să respingă cu prima ocazie ordonanța de urgenţă a guvernului, pentru a dovedi că nu își trădează electoratul tradițional. eugen-tomacPreşedintele Partidului Mișcarea Populară Eugen Tomac precizează, într-un comunicat de presă remis joi, că Guvernul lui Victor Ponta a mai pus un bir pe capul românilor, “de parcă cele 21 de taxe și impozite deja introduse de la începutul acestui an n-ar fi fost de ajuns”. Este vorba de contribuțiile la asigurările de sănătate pentru veniturile obținute din chirii.”Premierul Victor Ponta a mințit în campania electorală și continuă să mintă până când faptele îl contrazic și le trece sub tăcere. După ce s-a jurat cu mâna pe inimă și el, dar și partenerul său așa—zis liberal, Crin Antonescu, că nici vorbă de alte taxe și impozite, Victor Ponta se vede acum încolțit de propria incompetență.

Veniturile la buget au scăzut dramatic în primele șase luni ale anului, șomajul este în creștere și, iată, ne-am pricopsit cu încă o dajdie. Pentru că mulți clienți ai USL nu își achită obligațiile față de bugetul de stat, guvernul lui Victor Ponta mai bagă o dată mâna în buzunarul românilor, și nu oricare români, ci aceia care constituie clasa mijlocie, cel mai greu încercată în perioada crizei economice.Îl informăm pe această cale și pe Crin Antonescu, plecat în vizite inutile prin țări străine, că miniștrii săi așa—zis liberali au aprobat laolaltă cu colegii lor socialiști, în ședința de guvern, ordonanța de urgență care mai ia o piele de pe clasa mijlocie. Sperăm ca măcar acum domnul Antonescu să nu se mai plângă iar că n-a știut de acest bir și nici ce au votat miniștrii săi, așa cum a făcut în cazul proiectului de lege privind exploatarea de aur de la Roșia Montană”, subliniază Eugen Tomac.
Partidul Mișcarea Populară consideră o greșeală imensă “să arunci toată povara incompetenței guvernului și corupției clientelei în spatele celor care oricum duc greul economiei din România”.  Totodată, PMP consideră că în timp de criză, clasa mijlocie trebuie protejată și încurajată să investească, “nu să își ascundă veniturile de statul lacom și cleptoman, așa cum, foarte probabil, se va întâmpla și cu veniturile din chirii”.Partidul Mișcarea Populară cere parlamentarilor PNL să își exprime deschis opoziția față de acest nou bir și să respingă cu prima ocazie ordonanța de urgență a guvernului, pentru a dovedi că nu își trădează electoratul tradițional.