COȘMAR CU PREȘEDINTE

Adi Cristi

Adi Cristi

În timp ce ”politrucul” Klaus Iohannis dă din groapă în groapă, gândind că va ieși în cele din urmă la ”autostrada” Alianței Creștin Liberale, Elena Udrea încearcă să adune mai toate firimiturile de pe scena politică a țării, gândind că astfel vor fi mai mulți, chiar dacă acești ”mai mulți” nu-ți ajunge nici măcar pe o măsea, atunci când ”pasărea mălai visează” și Elena Udrea să ajungă președinte al României.

Candidatul care a demonstrat că este în stare să calce pe cadavre, pe care mai apoi să le trezească la viață, punându-le în vitrina cu trofee, cum a fost cazul lui Cristian  Diaconescu. Mai mult, aroganța și nesimțirea merg mai departe, făcând-o pe blonda de la Pleş coi să se și creadă că ea este deja viitorul președinte al României. De fapt, la câteva provocări pe care presa i le-a lansat Elena Udrea crede că toate voturile de la toți contracandidaţii ei se vor duce la ea, fie că sunt voturile lui Klaus Iohannis, fie că sunt voturile celorlalți, căci numai ea este pregătită azi să fie președintele României, numai ea merită să primească această încredere.

Traian Băsescu nu a ascuns faptul că Elena Udrea este creația lui politică, drept pentru care nu trebuie să ne așteptăm la un alt tip de comportament. Elena Udrea îneacă să joace rolul lui Traian Băsescu, să fie vulgară, impardonabilă, agresivă, lipsită de condescendență, preferând aroganța în locul modestiei, infatuarea în locul bunului simț. Chiar dacă nu are scânteia de golănaşi de port, pe care Traian Băsescu a reușit să o transforme într-un stil gustat de cei de tagma lui, ea se străduie, este disciplinată, ascultătoare, iese în față fără nici un fel de precauție. Dacă bărbatul Traian Băsescu a punctat la sensibilitate și cu câteva note guturale, înlăcrimate, numai bune de scos în piața publică pentru a impresiona, Elena Udrea nu știe să plângă. Ea știe să muște, să țipe, să mintă, să se facă că ”nici gura nu-i miroase și nici usturoi nu a mâncat”. Ea vrea să pună totul pe tocuri, pe bâțâiala trupului, încă  tânăr și spumos, pe faptul că între ea și Monica Macovei electoratul cu siguranță că pe ea o preferă, deci ultima nu are cum să ajungă.

POP, partidul pe care îl conduce, nu are forța necesară să o ducă măcar în turul II, într-o confruntare deschisă cu Victor Ponta. Chiar dacă încă nu este pregătit să câștige nici o bătălie importantă (să ne amintim că postul de deputat de Roman l-a obținut nu prin votul direct, ci doar la redistribuire), o confruntare directă cu Victor Ponta, în finala alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, ar însemna pentru ea o creștere fulminantă a notorietății, pe care o va putea folosi pentru partid în 2016.

Acum încearcă să-și mărească baza de votanți, aspirând ceea ce a mai rămas necăutat pe eșichierul politic al țării. Astfel a adunat acel 1% de țărăniști, rătăciți și împrăştiaţi, divizați și fracturați, contestați de ceilalți țărăniști, care spun că de fapt ei sunt urmașii lui Corneliu Copos.

Între timp, Klaus Iohannis, a cerut o ”întâlnire secretă” cu Rozalia Biro (întâlnire care de fapt a fost o oră de pregătire la limba română), astfel încât, Traian Băsescu, cel care a ținut această meditație (poate și pentru că trebuie și el să-și motiveze banii pe care i-a plătit pentru achiziționarea vilei din Mihăileanu), le-a explicat celor doi cum vine chestiunea cu bipezii și cu politrucii. Dacă la ”bipezi” Traian Băsescu a încerca să-i spună Rozei că, dacă împarte cuvântul în două, în bip și ezi, ar trebui să înțeleagă că este vorba de acei iezi care îi dau un bip. Dacă vorbim despre ”bi” și ”pezi” totul devine simplu, căci nu poate fi vorba decât de cei doi pezi, deci vorbim despre gemeni.

Lui Klaus i-a fost mai simplu să-i explice ce înseamnă politruc, având material didactic din belșug, începând cu albumul de familie al său, acolo unde era din fragedă pruncie și până la momentul alegerilor prezidențiale și a celor două referendumuri organizate pentru demiterea sa.

A mai intrat în cursă, cu aceeași intenție de a câștiga alegerile sau de a se retrage în favoarea Elenei Udrea, și Remus Cernea, preferatul curcubeului, al semnului distinctiv al minorităților sexuale, minorități pe care Remus Cernea le simpatizează și le ajută să nu fie discriminate.

Trebuie să recunoaștem că doar Elena Udrea se dă astăzi cu capul de toți pereții, strigând ca o posedată, că ea este și va fi președintele României. Că este acum președinte… ne poate spune Traian Băsescu. Că va fi și în decembrie 2014 – poate fi cu adevărat un coșmar.